18. helyen végzett

2023.09.17. 17:04

Olyat látott Nagy Péter a súlyemelő-világbajnokságon, amit még soha

A 18. helyen végzett a rijádi világbajnokságon Nagy Péter szegedi súlyemelő, miután szakításban 168, lökésben 213 kilogrammon zárta +109 kg-os súlycsoport versenyét. A háromszoros olimpikon, rekordbajnok sportoló Szaúd-Arábiából nyilatkozott a vasárnap délutáni vb-t követően a Délmagyarországnak.

Becsei Dávid

Mozgalmas ősz vár Nagy Péterre a világbajnokságot követően.

Forrás: Nagy Pétr Facebook-oldala

– Kihoztam magamból azt a maximumot, amennyi a felkészülés alapján bennem volt. Előzetesen összteljesítményben 380-390 kg-ra számítottam, végül 381-en zártam. Nem vagyok csalódott emiatt, de szerettem volna többet emelni. A  versenyzés viszont ilyen, van, amikor nem úgy jönnek össze a dolgok, ahogy tervezi az ember – értékelte teljesítményét Nagy Péter, a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője.

Úgy fogalmazott, nem érezte annyira jónak a mozgását, pedig a szombati utolsó edzésén úgy mentek a súlyok neki, mint amikor top formában versenyzett.

– Az edzővel is összenéztünk, hogy úristen, mi lesz itt – tette hozzá mosolyogva. 

A világbajnoki szereplést megelőző bemelegítés során nem érzett semmi rosszat. Nem szárnyaltak a súlyok, de megfelelően mentek neki. – Nem szárnyaltam, de a formával nem volt probléma. Ami még rányomta a bélyegét a szereplésemre, hogy nagyon együtt volt a mezőny, így rengeteget kellett várnom két fogás között. Ez látszott a többieken is, sok volt a rontott fogás – állapította meg.

– Az A csoportban nyolcan indultak, egy ember esett ki onnan. Mindenki 200 kilogramm fölött szakított közülük, nagyon brutális, ilyet még nem is láttam – jegyezte meg.

A következő versenye a francia csapatbajnokságon lesz Nagy Péternek október 15-én, majd egy héttel később Spanyolországban szerepel ugyanilyen megmérettetésen. A magyar bajnokságot novemberben rendezik, majd lesz egy hétvége, amikor a francia vagy a spanyol csapatbajnokság döntőjén áll színpadra. Az viszont még nem dőlt el, hova utazik. Decemberben pedig a katari világkupán zárja a 2023-as esztendőt.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában