Helyi sport

2023.09.29. 16:58

Tartalékcsapatokat fogadnak az NB III.-as gárdáink

A kilencedik forduló következik a labdarúgó NB III. Dél-keleti csoportjában: a két Csongrád-Csanád vármegyei csapat egyaránt hazai pályán játszik, és egy-egy tartalékcsapatot fogad.

Vajgely Pál

Mindkét NB III.-as csapat hazai környezetben játszik.

Fotó: Gémes Sándor

Hazai pályán folytatódik a bajnokság az NB III.-as Csongrád-Csanád vármegyei csapatoknak, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. és a Hódmezővásárhelyi FC kettes csapattal néz szembe a kilencedik fordulóban.

Az első győzelmet követően nem sikerült jól folytatnia a szezont a Szeged-Csanád GA II.-nek, amely Martfűn kapott ki. Szombaton 11 órától jön a másnapi, NB II.-es bajnoki bemelegítése, hiszen a Honvéd II. érkezik Szegedre, majd másnap a két klub első csapata is megmérkőzik a Szent Gellért Fórumban. A kispesti fiatalok három vereség után érkeznek Szegedre, a két csapatot pedig csak három pont választja el egymástól.

Hozzánk hasonló fiatal csapattal játszunk. Biztos, hogy egy hajtós mérkőzés lesz. Próbáljuk az előző meccsek egyéni hibáit kijavítani és megszerezni a három pontot – monda Andorka Péter, a Szeged-Csanád GA II. edzője.

Vereségből érkezik a vasárnapi meccsre a Hódmezővásárhelyi FC is, amely a monori meccs után lépéshátrányba került a riválisokkal szemben. Vasárnap 15 órától viszont egy abszolút kötelező meccs előtt állnak a kék-sárgák, hiszen azt a Kecskemét II.-t fogadják, amely a mezőny egyetlen nyeretlen csapata, és két szerzett pontjával a tabella utolsó helyén áll. 

Egyértelmű célunk, hogy minél nagyobb nyomást helyezzünk az ellenfelünkre. A pálya minden területén ott kell lennünk, csírájában szeretnénk elfojtani ellenfelünk terveit. Fontos lesz, hogy tempóban föléjük tudjunk nőni, ezzel hibára kényszerítsük a vendégeket. Magas intenzitású meccset szeretnénk játszani, ehhez pedig szükség lesz a cserejátékosokra is. Pozitívan telt a heti munka a csapatnál – mondta Antal Krisztián, a HFC edzője. A kerettagok közül Tóth Dániel továbbra is sérüléssel bajlódik, Molnár Bence és Orosz Márk viszont már teljes értékű edzésmunkát végezhettek a héten. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában