Férfi kézilabda NB I.

2023.10.28. 20:59

A Pick Szegednek fáradtan sem okozott gondot a PLER

Két negyedórás periódusban is megcibálta az oroszlán bajszát a PLER. 17–17-es első félidő után 35–30-ra nyert az OTP Bank-Pick Szeged Budapesten a férfi kézilabda NB I. 8. fordulójában. A válogatott szünet után november 11-én a Telekom Veszprém ellen a Pick Arénában folytatja szereplését Kárpáti Krisztián vezetőedző együttese.

Becsei Dávid

Mario Sostaric volt a legeredményesebb szegedi a PLER ellen hat góllal.

Fotó: Karnok Csaba

Élt a rotáció lehetőségével a szegediek trénere, így Mikler Roland, Dean Bombac és Sebastian Frimmel pihenőt kapott a PLER ellen. Újra keretben volt viszont Nagy, Szita és Molina, valamint az akadémista Rea.

Motiváltan kezdték a mérkőzést a hazaiak. A hetedik percben már 5–2-re vezettek a csütörtökön küzdelmes mérkőzést játszott Szegeddel. Érződött a fásultság a vendégeken a hétközi Bajnokok Ligája-összecsapás után, de 7–7-nél a 14. percben utolérték a fővárosiakat. Imsgard helyére Nagy Martin érkezett a Tisza-partiak kapujába, ami jó húzásnak bizonyult. A magyar hálóőr fontos védésekkel hálálta meg a bizalmat, miközben csapat rendre egy-kétgólos előnyben kézilabdázhatott. A debütáló Dissinger vezérletével kellemetlen vendéglátónak bizonyult a PLER, amely egy 4–0-s rohammal visszavette a vezetést. 17–15-ről még egalizált a Pick, 17–17-tel mentek szünetre a csapatok.

A második félidő elején elkapta a fonalat és lerendezte a két pont sorsát a Pick Szeged. Nagy hétméterest hárított, sorozatos védéseinek köszönhetően a 45. percben már 19–28 állt az impozáns látványt nyújtó Bud Aréna méretes eredményjelzőin. Mindez negyedóra alatt 11–2-es szegedi rohamot jelentett.

A legnagyobb különbséget 31–21-nél mutatta a tábla a 49. minutumban. Innen még egy nagy felzárkózási hajrát indított a PLER, amelynek sikerült megfeleznie a különbség. Az 54. percben 32–27-es szegedi vezetésnél kért időt Kárpáti. Ennél közelebb már nem jártak a budapestiek a Pickhez, a vége 30–35.

November 11-én Szeged–Veszprém rangadót rendeznek, de addig sem marad üres a Pick Aréna, hiszen november 4-én, szombaton 16.30-tól itt fogadja a magyar férfi kézilabda-válogatott a lengyelt felkészülési mérkőzésen.

Kárpáti Krisztián: – Nem vagyok boldog, mert a mai teljesítményünk nem volt méltó a Pick Szeged-mezhez. Nagyjából tizenöt perc értékelhető játékot mutattunk. A PLER-nek viszont szívből gratulálok, mert hatalmasat küzdöttek és magyar fiatalokkal a pályán jöttek vissza a mérkőzésbe. Nálunk rendet kell tenni a fejekben mert amíg a Veszprém a Barcelonát győzte le öt góllal, addig nem megbántva ellenfelünket, mi a PLER-t. Ezzal csak azt szeretném érzékeltetni, hogy más színvonalon kellene kézilabdáznunk. Az első félidőben beragadtunk, a szünetben tisztáztunk néhány dolgot és a második félidő első negyedórájában megvalósítottuk azokat. Ezt követően cseréltünk kettőt, produkáltunk egy 0–5-ös sorozatot és kezdhettük újra a meccset. Tizenkilencből tizennégy játékosuk elmegy most a nemzeti csapatokhoz, ami mutatja, hogy milyen színvonalat kellene képviselnünk. Bízom benne, hogy frissebben és koncentráltabban térnek vissza a srácok, mert ez kevés lesz a jövőben. Öröm volt nézni a PLER fiataljait és a szép, új csarnokot. A szívem egy része ideköt engem, emiatt jó volt ez a mérkőzés, edzőként viszont kellemetlen.

PLER-Budapest­–OTP Bank-Pick Szeged 30–35 (17–17)
Férfi kézilabda NB I., 8. forduló. Budapest, Bud Aréna, 980 néző. Vezette: Fekete, Hajdu.
PLER-Budapest: Kránitz – Tóth 4/1, Zobec 3, Sunajko 6, Dissinger 5, Simotics 3, Fodor. Csere: Farkas, Strelnikov, Bak 3, Borsos, Alan 3, Fekete, Fodor, Várszegi 2, Szkokán 1. Vezetőedző: Horváth Attila.
OTP Bank-Pick Szeged: Imsgard – Martins 5, Stepancic 4, Molina, Bánhidi 4, Bodó 3, Jelinic 2. Csere: Nagy M. (kapus), Szilágyi 4/2, Kalaras, Gaber 1, Szita 2, Mackovsek 1, Sostaric 6/3, Garciandía 3. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Hétméteres: 2/1, ill. 6/5.
Kiállítás: 8, ill. 6 perc.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában