Férfi vízilabda OB I.

2023.10.13. 20:42

A Szeged 7 utánpótlás játékossal helytállt az FTC világbajnokaival szemben

A Zue.hu Szegedi VE utolsó, pontszerzéssel nem kecsegtető mérkőzésével indult útjára a labda a férfi vízilabda OB I. hatodik fordulójában. Kiss Csaba vezetőedző csapata 19–10-es vereséget szenvedett a bajnoki címvédő Ferencváros otthonában péntek este, jövő szombaton pedig a Csongrád-Csanád vármegyei el Clásicón 17 órától a Metalcom Szentest fogadja.

Becsei Dávid

Kürti Dominik egy gólt lőtt a címvédő Ferencváros ellen.

Fotó: Karnok Csaba

Nem dőlt a papírforma a Népligetben. A zöld-fehérek magabiztos különbséggel győzték le a Tisza-partiakat. Mindkét csapat kissé tartalékos összeállításban állt ki a mérkőzésre, de a hazaiaknál így is ott volt a keretben a szerb olimpiai bajnok Mandics, a világbajnok Di Somma, Fekete és Nagy Ákos, valamint a BL-győztes görög Argiropulosz. A szegediektől Sánta, Leinweber és Sziládi hiányzott, míg hét utánpótlás játékos kapott lehetőséget. A második negyed derekáig és 8–5-ig tartották szoros eredményen a szegediek a címvédőt. Ezt követően magabiztos különbséget alakítottak ki a fővárosiak, de a vendégek derekasan helytálltak a harmadik és a negyedik negyedben is.

Ferencváros–Zue.hu Szegedi VE 19–10 (4–2, 7–3, 4–2, 4–3)
E.ON férfi vízilabda OB I., 6. forduló. Budapest, FTC Uszoda. Vezette: Ercse, Tordai.
FTC: Szakonyi – Mandics 2, Argiropulosz 2, Di Somma 2, Vigvári Ve. 2, Nagy Ád. 3, Lugosi. Csere: Pápai (kapus), Nagy Ák. 2, Varga Vi. 2, Fekete G. 1, Simon S. 1, Paján 1, Szabó II. B. 1. Vezetőedző: Nyéki Balázs.
Szeged: Gyovai – Pörge 1, Bóbis 3, Klár, Nagy M. 3, Horváth Zs., Kürti 1. Csere: Danka (kapus), Báthory, Tóth Gy. 1, Varga M., Horváth V. 1, Molár H., Lalia. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Gól – emberelőnyből: 7/6, ill. 7/3.
Ötméteresből: 1/0, ill. 2/2.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában