A Szegedi TE-ből Milan Jovetics, Zapletán Zsombor és Szél Tibor lépett pályára Apatinban

2023.10.04. 11:34

Teke világkupa: egyelőre elődöntős helyen a Szegedi TE

Megkezdődött a szerbiai Apatinban a férfi tekecsapat világkupa. A Szegedi TE első játékosa, Milan Jovetics 647 fával nyitott, majd Zapletán Zsombor 61, Szél Tibor pedig 622 fát ért el.

Mádi József

A szerb légiós, Milan Jovetics közel járt a 650 fához, és ezzel a nap legjobb szegedije lett.

Fotó: Karnok Csaba

Elsőnek lenni mindig nehéz.

Igaz ez a megállapítás a tekézőkre is, akik a szerbiai Apatinban a világkupáért küzdenek. Az elsőknek a pálya még nem ismert, így nem egyszerű kitalálni, mit is érdemes rajta játszani, hogyan lehet hozzá alkalmazkodni.

A Szegedi TE együtteséből a szerb légiósra, Milan Joveticsra várt az a cseppet sem hálás feladat, hogy ezt a szerepet átvegye. És ráadásul olyan ellenfelekkel szemben kellett helyt állnia, mint az osztrák Philipp Vsetecka (Neukirchen), a német Manul Weiss (Zerbst) és a szlovák Erik Kuna (Neumarkt). Ehhez képest Jovetics kifejezetten jól teljesített, és végül a négyesben a harmadik legjobb eredményt érte el a 647 fájával. Kuna 677 fával szolgálta olasz klubját, Vsetecka 671 fával zárt, Weiss pedig 644-gyel.

A szegediek közül a második játékos Zapletán Zsombor volt. Végig látszódott rajta, hogy nem találja a megoldást a pályához, ám így is tudott egy 161 fás szettet produkálni. Sajnos a végén visszaesett, így 613 fával zárt. Mellette az osztrák Neukirchen második játékosa, Markus Vsetecka két egységgel többet (615) produkált, ezért aztán a két csapat között nem csökkent, hanem ha minimálisan is, de nőtt a különbség.

A nap harmadik szegedije, Szél Tibor sem volt könnyű helyzetben, hiszen vele együtt dobott a világklasszis Zavarkó Vilmos, és a vajdasági kiválóság, az olasz Neumarkt légiósa 684 fával a nap legjobbját érte el. Szél nagyjából másfél szettig tartotta vele a lépést, aztán egy kicsit visszaesett, a végén azonban két kilencessel sikerült 622 fát elérnie.

Az első nap, három játékos után a negyedik, még elődöntőt érő helyen áll a Szegedi TE, ám a német Zerbst csak két tekéssel képviseltette magát.

A csütörtöki folytatásban a szegediek közül újabb három játékos következik: Kiss Norbert, Karsai László és Kozma Károly. Hogy milyen sorrendben, az nem ismert, de a csapatnak 15.15-kor, 17.45-kor és 19 órakor van meccsidőpontja.

Az élcsoport állása három játékos után: 1. KK Beograd (szerb) 1959, 2. Neumarkt (olasz) 1953, 3. Neunkirchen (osztrák) 1918, 4. Szegedi TE 1882, 5. Zapresic (horvát) 1869, 6. Rokycany (cseh) 1821, 7. Trstena Starek (szlovák) 1816 fával. A Zerbst két játékos után 1264 fával áll. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában