Helyi sport

2023.10.12. 06:00

Eb-n játszhat Bíró André

Megszerezte negyedik bajnoki címét padelben Bíró André: a szegedi játékos Terkovics Milán oldalán nyert aranyérmet, így hamarosan Európa-bajnokságon vehet részt.

Delmagyar.hu

Bíró André tenisz után padelben is remekel.

Fotó: Thermosun Szeged Padel

Kezdetben teniszben nyert magyar bajnoki címeket Bíró André, ám az utánpótlásban eltöltött éveket követően padelre váltott. A csapatbajnokságban a Thermosun Szeged Padel csapatát erősítő 27 éves sportoló Szentendrén nyert ob-aranyat a szabadtéri padel bajnokságban Terkovics Milán oldalán, így már negyedik bajnoki címét szerezte.

Korábban Szakács Olivér mellett szerepeltem az ob-ken, ám most Milán is elindult, így egy ideje megbeszéltük, hogy együtt vágunk neki a versenynek. Akadtak könnyebb és nehezebb meccseink is, ám úgy érzem, a győzelmünk nem forgott veszélyben. A fináléban a Szakács Olivér, Tóth Csongor duót győztük le – fogalmazott Bíró, aki korábbról Európa-bajnoki bronzérmesnek is mondhatja magát a sportágban, éppen Tóth oldalán.

A szegedi sportoló hozzátette, október végén a magyar válogatott tagjaként Európa-bajnokságon vehet részt padelben, a kontinenstornát a portugáliai Lisszabonban rendezik meg.

Hat-hét játékossal utazunk a férfi csapatok Eb-jére. Az esélyekre nehéz tippelni, hiszen a hazai padel még mindig gyerekcipőben jár, a spanyolokkal és a portugálokkal például biztosan nem tudjuk felvenni a versenyt. Mindenesetre megpróbáljuk a legtöbbet kihozni magunkból – fogalmazott Bíró André, aki jelenleg negyedik a hazai ranglistán.

Egyre népszerűbb a padel


Miután 2018 nyarán megépült az első padelklub Budapesten, Premier Padel néven, napjainkra már országosan is egyre gyakrabban nyílnak új létesítmények. Szentendrén, Gödön, Kecskeméten, Hajdúszoboszlón, Szegeden és Budapesten is találhatóak pályák. Jelenleg 36 pálya üzemel 16 helyszínen, négyszer több mint 2020-ban. A magyar ranglistán több mint 250 játékos szerepel, több mint 600 regisztrált versenyző van, a hazai játékosok becsült száma pedig jelenleg 3000, amely évről évre duplázódik – számol be a fejlődésről a hazai szövetség honlapja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában