Helyi sport

2023.10.22. 06:00

Egyéni csúcsot döntött, negyedik lett 200 méteren Pádár Nikolett

Delmagyar.hu

Pádár Nikolett megdöntötte saját egyéni csúcsát.

Fotó: Hegedüs Róbert

A Budapesten zajló úszó világkupa-sorozat szombati versenynapján a 200 méteres női gyorsúszás volt a leginkább Csongrád-Csanád vármegyei szám: a fináléban ugyanis ott volt a HAÁSZ Szegedi Úszó Egyletből Pádár Nikolett (aki a legjobb idővel került be a döntőbe), valamint a Hód Úszó SE-ből Ugrai Panna.

A szegediek úszója végül 1.56.17-et repesztett, ezzel megdöntötte a fukuokai vb-n úszott egyéni csúcsát (1.56.55) - a futamban pedig negyedik lett.

Hihetetlenül boldog vagyok, hogy megúsztam ezt az időt, ez egyéni rekord, s ezzel az eredménnyel döntőben lettem volna a júliusi, fukuokai világbajnokságon. Nagyon sokat segített a közönség, csodálatos érzés ilyen hangulatban úszni, a koncentrálásban csak segít. Innentől nem fogok félni elmenni ezekkel a lányokkal, talán ezért is sikerült ilyen jól ez a verseny – összegzett a futamot követően Pádár Nikolett.

Ugrai Panna a nyolcadik helyen végzett a döntőben, amelyet világkupa-rekorddal nyertek meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában