Helyi sport

2023.10.21. 06:00

Fővárosi ellenfelek következnek az NB III.-ban

Mindkét Csongrád-Csanád vármegyei csapat Budapesten játszik az NB III. Dél-keleti csoportjának 12. fordulójában. A Szeged-Csanád GA II. egy dobogós otthonában, míg a HFC a kiszámíthatatlan Honvéd II. vendégeként játszik vasárnap.

Vajgely Pál

A szegedi fiatalok a második helyezett otthonában szerepelnek.

Fotó: Gémes Sándor

Nem ígérkezik egyszerűnek a Hódmezővásárhelyi FC dolga, amely vasárnap 11 órától a Budapest Honvéd II. otthonában folytatja a bajnokságot. A kispestiek legutóbb megszakították ötmeccses nyeretlen szériájukat, és bár a tabella 12. helyéről várhatják a folytatást, odahaza bárkire veszélyesek lehetnek. Mindkét csapat győzelemből érkezik erre a meccsre, a HFC a Martfűt, a Honvéd II. pedig a Vasas II.-t győzte le a legutóbbi játéknapon. 

Az a célunk, hogy elhozzuk a három pontot, de egy speciális mérkőzésről van szó, amelyre nehezen tudunk készülni, hiszen ellenfelünk egy hete megerősített kerettel lépett pályára. A korai kezdésre is gyakorolunk, a Honvéd II. pedig hétről-hétre fejlődik, a rutintalanság viszont kiütközik olykor – mondta az aktuális ellenfélről Antal Krisztián, a HFC edzője. A tréner várhatóan a teljes keretre számíthat vasárnap délelőtt, Sipos Gábor kapott egy rúgást, ami miatt kérdéses a játéka, a többiek bevethetőek – így a 17 éves Rabecz Botond is, aki élete első NB III.-as meccsén rögtön gólt szerzett a múlt hétvégén. 

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.-re viszont az az ESMTK vár vasárnap 13 órától, amely legutóbb elvette a Békéscsaba hibátlan mérlegét. A pesterzsébetiek idegenben győzték le a csoport favoritjának számító békéscsabaiakat, ezzel pedig négy pontra csökkentette a különbséget a tabella első két helyén álló csapat között. Mindebből is látszik, nem vár könnyű feladat a Tisza-partiakra, akiknek 6 pont a hátrányuk jelenleg a biztos bentmaradást jelentő 12. helyen álló Honvéd II. mögött. Nem vár könnyű sorozat a fiatal szegedi csapatra, hiszen a következő négy fordulóban a jelenlegi három dobogós csapattal találkozik, közte pedig a Szolnokot fogadja majd – ugyanakkor ha zárkózni szeretne az előtte lévő csapatokhoz, akkor bravúrokra is szüksége lesz a továbbiakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában