Helyi sport

2023.10.09. 10:56

Győztes rajtot vett az Extraligában az SZRSE

Idegenbeli győzelemmel kezdődött a férfi röplabda Extraliga szezonja a Vidux-Szegedi RSE számára: az újonc Tisza-parti gárda egy ötszettes csatát nyert meg Debrecenben. Szerdán máris itt az első hazai mérkőzés a csapat számára.

Delmagyar.hu

Győzelemmel kezdett a szegedi csapat az Extraligában.

Fotó: SZRSE

Nemrég felkészülési mérkőzésen, vasárnap viszont már bajnokin találkozott egymással a DEAC és a Vidux-Szegedi RSE. A Tisza-partiak ezzel a találkozóval mutatkoztak be az Extraligában, és rögtön az első szettet meg is nyerték a hajdúságiak ellen. Fordulatos játékot követően végül jöhetett az ötödik szett, ahol az SZRSE újra magára talált, és végül sikerült győztes rajtot vennie.

A további kihívásokra sem kell sokat várnia a szegedieknek, hiszen szerdán jön az első hazai bajnoki az Extraligában. 19.30-tól a TFSE lesz az SZRSE ellenfele az újszegedi sportcsarnokban, majd Borsi Leventéék vasárnap a címvédő Kaposvár vendégeként lépnek pályára.

Komoly hét előtt állunk, ugyanis a vasárnapi találkozó után máris szerdán pályára lépünk. A TFSE biztosan motiváltan érkezik majd hozzánk, és a mi célunk is az, hogy a debreceni találkozóhoz hasonló motivációval álljunk ki a pályára. Ki kell pihennünk az 5 játszmát, mert azért az kellőképp kivett a csapatból, de új hét, új feladat előtt állunk. Nyilván a remek kezdés és egy idegenbeli győzelem hatalmas lökést ad a fiúknak, de nem szabad elfelejteni, hogy új ellenfél, új feladat következik. A hét végén pedig újra hosszú útra megyünk, a Kaposvárhoz, így a srácoknak minden erejükre szükségük lesz majd. De kellőképpen motiváltak vagyunk, és készen állunk minden feladatra – nyilatkozta a klub honlapján Berkes Zoltán, a csapat vezetőedzője. 

DEAC – Vidux-Szegedi RSE 2:3 (16-25, 25-22, 21-25, 25-19, 11-15)
Férfi Extraliga, alapszakasz, 1. forduló, Debrecen, DESOK Sportcsarnok, 150 néző. Vezette: Villás, Jámbor.
DEAC: Remete, Pavliuk, Bagics, Kiss I., Tóth A., Veres. Csere: Imre, Lovas, Bán (liberó). Vezetőedző: Fodor Antal.
Vidux-SZRSE: Piti, Bodnár, Pozzobon, Csányi, Kiss G., Sarnyai. Csere: Borsi (liberó), Honti, Demcsák. Vezetőedző: Berkes Zoltán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában