Jégkorong

2023.10.23. 08:00

Három gólt ütött a Szeged a listavezetőnek

Hazai környezetben vesztette el veretlenségét az Andersen Ligában a Goodwill Pharma Szeged jégkorongcsapata.

Becsei Dávid

Andrew Rothmeier egy gólt ütött a listavezető Győrnek.

Forrás: szegedhoki.hu

A Worm Angels és a DAB-ASP legyőzése után a műjégpályán elvesztette veretlenségét a Szeged a listavezető Győr ellen. A vendégek vezetőedzőjének rendelkezésére majdnem négy teljes sor állt a rendelkezésére, míg a hazaiak keretébe ketten a bemelegítés végére érkeztek meg, míg Kaposi a bajnoki közben érkezett meg.

– Csapatunk amatőr, ezt mindig hangsúlyozzuk, így fordulhatott elő, hogy Fehérvári Balázs és Czakó Barna csak a bemelegítés végére, míg Kaposi József a meccs közben érkezett meg a műjégpályára. Mindannyian dolgoznak, a munkájuk után, több száz kilométert levezetve vállalták a meccset, köszönet nekik érte! – írja a Goodwill Pharma Szeged klubhonlapja.

Az első harmadot 2–0-ra nyerték meg a győriek, majd az utolsó 1–6-ról indulhatott hazai szempontból. A legizgalmasabb játékot a harmadik harmad hozta, kozmetikázta az eredményt a Szeged, amely így helytállt a listavezetővel szemben.

– Nem vagyok elkeseredve, ám azt sajnálom, hogy nem tudtunk teljes csapattal kiállni, ráadásul az alapemberek hiányoztak. Amikor már majdnem megvolt a három sorunk, más lett a játék képe. Formálódunk még, nehéz a feladat, hiszen csak heti kettőt edzünk, amatőr csapat vagyunk, míg néhány rivális napi szinten gyakorol. Taktikáról emiatt kevésbé beszélhetünk, inkább az egyéni képességeket igyekszünk minél jobban kihasználni – összegzett Pék György, a szegediek vezetőedzője.

Egy hét múlva az újonc Vasas érkezik a szegedi műjégpályára.

Goodwill Pharma Szeged–UNI Győr ETO HC 3–6 (0–2, 1–2, 2–2)
Jégkorong, Andersen Liga, 3. forduló. Szeged, 300 néző. Vezette: Gebei, Belák, Kocsány, Dömötör.
Goodwill Pharma Szeged: Garbacz Máté (88%, 45 védés) – Horváth Tamás, Ritecz Richárd, Balogh Bence, Kaeden Meuer 1 (2), Jakab Zoltán – Ujj Zalán, Andrew Rothmeier (1), Morvay Bálint 2, Czakó Barna, Fehérvári Balázs – Farkas Botond, Kaposi József, Csanády Zsombor, Papp Tamás – Christopher O’Shaughnessy (kapus). Vezetőedző: Pék György.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában