Helyi sport

2023.10.23. 10:51

Hatodik lett a szegediekkel felálló női váltó Montrealban

Lezajlott a világkupa-sorozat első fordulója.

Delmagyar.hu

Kónya Zsófiáék hatodikként végeztek a váltóval Montrealban.

Fotó: Illyés Tibor

A magyar női váltó hatodik helyen végzett a rövidpályás gyorskorcsolyázók montreali világkupaversenyének vasárnapi zárónapján. A kvartettnek két szegedi tagja volt Kónya Zsófia és Somodi Maja személyében, és a B döntőben a kínaiaktól egy tizedmásodperccel lemaradva ért célba másodikknt, ezzel összesítésben hatodik helyen végzett.

Ami az egyéni számokat illeti, 1000 méteren a szegedi Jászapáti Péter a negyeddöntőben búcsúzott, míg a nők futamában Somodi Maja továbbjutott a reményfutamból, majd az elődöntőből egy esés miatt nem jutott tovább.

Mint arról beszámoltunk, Jászapáti Petra egy vírusos megbetegedés miatt nem vett részt a kanadai versenyen.

A világkupa-sorozat a héten máris folytatódik, a második állomást is Montrealban rendezik.

A szegediek eredményei:

Nők, 500 méter: 22. Kónya Zsófia. 1000 méter: 10. Somodi Maja. Váltó (3000 méter): 6. Magyarország (Bácskai Sára, Kónya Zsófia, Somodi Maja, Sziliczei-Német Rebeka).

Férfiak, 500 méter: 24. Nógrádi Bence. 1000 méter: 18. Jászapáti Péter. Váltó (5000 méter) 8. Magyarország (Bontovics Balázs, Jászapáti Péter, Nógrádi Bence, Tiborcz Dániel).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában