Történelmi meccset játszanak

2023.10.10. 17:44

Hosszú három nap vár a Pick Szegedre

Történelmi meccs vár csütörtökön 18.45-től (élő: Sport1 Tv) az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatára a norvégiai Trondheimben. A Tisza-partiak először mérkőznek meg a Kolstaddal, amely a negyedik norvég ellenfél lesz a 61 éves klub életében.

Becsei Dávid

Imanol Garciandának (középen) fontos szerep jut a támadásokban és védekezésben is.

Fotó: Karnok Csaba

Két-két pont. Ennyi áll a Kolstad és az OTP Bank-Pick Szeged neve mellett is a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjának tabelláján három fordulót követően. A két csapat most egymással találkozik.

Napjainkra a norvégokat körülölelő gazdasági problémák elülni látszódnak, a nyár eleji financiális problémákról kevesebbet hallani. Bár ahogyan azt már korábban említettük, keretükben nincs hiány világklasszis kézilabdázókból, hiszen a Kolstadot erősíti többek mellett Sander Sagosen, Göran Johannessen, Magnus Röd, Torbjörn Bergerud és Sigvaldi Gudjónsson is, míg a vezetőedző az a Christian Berge, aki 2008 és 2014 között az Elverumot, 2014 és 2022 között pedig a norvég férfiválogatottat irányította, amelyet a Kolstad hívószavára hagyott el. A nemzeti együttessel a 2017-es és 2019-es világbajnokságról is ezüstéremmel térhetett haza.

Jobb gólkülönbségének köszönhetően a Szeged ötödik, a Kolstad hetedik a BL-tabellán, míg köztük az a Zagreb található, amely a legutóbbi fordulóban 31–20-as hazai sikerrel ütötte ki az előző idényben első bajnoki címét megszerző norvég csapatot. Egyetlen idei nemzetközi sikerét az első fordulóban könyvelhette el a Kolsad, amikor az észak-macedón Eurofarm Peliszter otthonában nyert 31–22-re. Az otthoni bemutatkozásuk nem párosult pontszerzéssel, ugyanis a lengyel Industria Kielce 32–30-ra győzött a 8600 főre hitelesített Spektrum Arénában 5611 szurkoló előtt.

Hazája bajnokságában éppen az elmúlt hétvégén ünnepelhetett nagy sikert a Kolstad, miután 32–27-re nyert az Elverum vendégeként 6710 néző előtt. A tabellát viszont nem a Berge-csapat vezeti, ugyanis a Drammen hat mérkőzésen mindössze egy pontot vesztett, míg a Kolstad a Runar Sandefjord otthonában 36–30-ra kikapott, míg a nyitófordulóban az Arendellal otthon 33–33-at játszott.

A norvég bajnokság góllövőlistáját Tobias Gröndahl (Elverum) vezeti 48 találattal, a Kolstad legeredményesebb játékosa Johannessen 33-mal. A jobbszélső Gudjónsson 29, a balátlövő Lyse pedig 26 gólnál jár. A Bajnokok Ligája góllistáját a szegedi Mario Sostaric (26) vezeti, a norvég csapatból Gudjónsson 19-szer talált be eddig. Bár a norvég pontvadászatban a legmagasabb gólátlagot (32,5) produkálja a Kolstad, a BL-ben csak a B csoportban szereplő Wisla Plock lőtt nála kevesebb gólt. Utóbbi hetvenhét, előbbi nyolcvanegy szerzett gólnál tart három fordulót követően, míg a Pick Szeged nyolcvanötnél.

A szegediek szerdán reggel kelnek útra, a Szeged-Budapest-Oslo-Trondheim útirányon át érkeznek meg  a meccshelyszínre várhatóan 19 óra körül. A mérkőzést követően pénteken hazatérnek, majd szombaton edzést követően ismét elindulnak, mivel vasárnap 17 órától már Csurgón játszik bajnokit az OTP Bank-Pick Szeged.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában