Helyi sport

2023.10.20. 13:29

Jászapáti Petra nélkül, négy szegedivel rajtolnak a világkupán a rövidpályás gyorskorcsolyázók

Somodi Maja, Kónya Zsófia, Jászapáti Péter és Nógrádi Bence is ott lesz Montrealban.

Delmagyar.hu

Jászapáti Petra kihagyja a montreali világkupát.

Fotó: Illyés Tibor

Bánhidi Ákos, a gyorskorcsolya ágazat sportigazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: a jelenlegi legjobb magyar short trackesnek számító Jászapáti vírusos megbetegedés miatt nem lehet ott a csapattal Kanadában, de esetében most az a legfontosabb, hogy minél hamarabb meggyógyuljon és vissza tudjon állni az edzésekbe.

Petra nélkül egy félig megfiatalított női csapattal veszünk részt a vk-nyitányon. Somodi Maja már bizonyította rátermettségét és tehetségét, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca és Sziliczei-Német Rebeka pedig már évek óta ott van a mezőnyben. Mellettük Tóth Eszter és Végi Diána Laura nagyon fiatalok – mondta a válogatott korábbi edzője.

Egyéniben főleg a tapasztaltabb versenyzőkre és Majára lehet alapozni, az első vk-forduló mindig mindenki számára egy jó erős szélfuvallat. A hosszabb távokon várható a jobb szereplés, illetve a női váltó Petra nélkül sem teljesen harcképtelen, legszuperebb esetben, ha minden összeáll és van egy kis szerencséjük is, akár az A döntő felé is kacsintgathatnak – mondta el várakozásait Bánhidi Ákos.

A szakember kitért rá, a férficsapatban a szegedi Jászapáti Péter az előző szezont vállficama és műtéte miatt kihagyta, most azonban végigdolgozta a felkészülést. A magyar csapatban ott lesz még az FTC-ben sportoló szegedi, Nógrádi Bence is.

Bánhidi elmondta, Montrealban nagyon erős mezőny gyűlt össze, a nagyhatalmak legjobbjai - így a kínai színekben most bemutatkozó Liu-testvérek - mellett minden világsztár ott lesz, azaz  nehéz feladat vár a magyar csapatra.

A montreali program közép-európai idő szerint pénteken 15 órakor a női 1000 méter selejtezőjével kezdődik, az előfutamok mellett a váltók negyeddöntőit bonyolítják még le a nyitónapon.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában