Helyi sport

2023.10.29. 16:00

Kettős emberelőnyben sem tudott nyerni a HFC

Újabb kimaradt büntető, kapufák, ziccerek – hiába a döbbenetes fölény, nem tudott betalálni a Hódmezővásárelyi FC a Dabas elleni meccsen.

Vajgely Pál

Hiába a temérdek lehetőség, gól nélkül maradtak a kék-sárgák.

Fotó: Hódmezővásárhelyi FC

Egy félidőt kettős emberelőnyben játszva sem tudott gólt lőni a Hódmezővásárhelyi FC a Dabasnak.

Pedig jól kezdte a meccset a HFC, amely az első öt percben akár kétszer is betalálhatott volna. A félidő közepén aztán előkerült a piros lap, miután Guth labdaszerzését követően Surman hátulról csúszott oda a vásárhelyi játékosnak. Ment előre, sorra dolgozta ki a helyzeteket a HFC, de a gól nem jött – nem úgy a második piros lap. Forrai egy sárgával a zsebében Guthot a lábánál fogva rántotta vissza, kilenc főre fogyatkoztak a vendégek.

A szünet után egykapuztak a vásárhelyiek, a vendégek foggal-körömmel védték a kapujukat. Egy óra játék után büntetőhöz jutott a HFC, de Tóth Dániel kapufára lőtte a megítélt tizenegyest, 2023-ban ez volt a nyolcadik büntető, amit kihagytak a vásárhelyiek. Ezen kívül még kétszer is a léc mentette meg a vendégeket, és számtalanszor oda került a kapu elé a Vásárhely, de ezen a napon nem sikerült betalálni, így nem sikerült győzelemmel köszönteni az ötvenedik meccsén edzőként irányító Antal Krisztiánt. 

Antal Krisztián:Szégyellem magam, hogy ezt a meccset nem tudtuk megnyerni. Hiába dolgoztunk ki rengeteg helyzetet, lőttünk kapufákat, kihagytunk tizenegyest – valószínűleg ilyen napunk volt, ez volt megírva. Sajnáljuk az elszalasztott lehetőséget, hiszen itt lett volna az esély feljebb lépni a tabellán. 

Hódmezővásárhelyi FC–Meton-FC Dabas 0-0
Labdarúgó NB III., Dél-keleti csoport, 13. forduló. Hódmezővásárhely, 350 néző. Vezette: Kovács Gábor Péter (Halmai, Kondákor).
HFC: Deczki – Gréczi, Ondrejó, Juhász (Hegedűs, a szünetben), Tóth D., Guth, Zana, Rabecz (Vladul, 65.), Zámbori (Dobronoky, 83.), Dóra, Arany (Borbás, 65.). Edző: Antal Krisztián.
Dabas: Berta – Forgács, Forrai, Benkő (Molnár Z., 69.), Lettner (Ispán, 88.), Surman, Kristóf, Dudás, Kiss Á., Kotroczó, Józsa (Csóri, 93.). Edző: Tóth László.
Kiállítva: Surman (24.), Forrai (42.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában