Először játszanak a Pick Arénában

2023.10.19. 13:47

Kihirdette Chema a férfi kéziválogatott keretét Szegedre, elindult a jegyértékesítés

Hamarosan visszatér Szegedre a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely utoljára tizenegy éve játszott itt mérkőzést. November 4-én 16.30-tól Lengyelország lesz Chema Rodríguez szövetségi kapitány csapatának ellenfele felkészülési mérkőzésen a Pick Arénában.

Becsei Dávid

Bodó Richárd és Bánhidi Bence címeres mezben is pályára léphet a Pick Arénában.

Fotó: Dömötör Csaba/MW

Újabb rangos eseménynek lesz az otthona a 2021. december 9-én átadott Pick Aréna Szegeden. Az elmúlt két esztendőben rendeztek már a létesítményben férfi kézilabda bajnoki mérkőzéseket, Bajnokok Ligája-összecsapásokat, Európa-bajnoki csoportmeccseket, de a nyáron Eszék mellett a másik helyszíne volt az U19-es női röplabda-világbajnokságnak is. November 4-én 16.30-tól először lép pályára a Pick Arénában a magyar férfi kézilabda-válogatott, amelynek ellenfele Lengyelország lesz.

2012-ben kétszer is játszott az újszegedi sportcsarnokban a nemzeti csapatunk. Januárban Bahrein, júniusban Tunézia volt az ellenfél. Tizenegy év után tér vissza a magyar válogatott Szegedre. a mérkőzésre a funcode.hu oldalon elindult a jegyértékesítés is. A harmadik emeleti lelátó egyelőre még nincs megnyitva, jelenleg a legolcsóbb belépőért kétezer forintot kell fizetni, míg a legdrágábbért ötezret.

November 4-én Szegeden, 5-én Békéscsabán mérkőzik meg egymással Magyarország és Lengyelország. Utóbbi szövetségi kapitánya, az egykori kiváló játékos Marcin Lijewski keretében ott van a Picket erősítő jobbátlövő, Szymon Dzialakiewicz, valamint a legismertebb játékosok közül Daszek, M. Gebala, Kornecki, Moryto, Olejniczak, Sicko és Walczak.

A magyar válogatott kerete a lengyelek ellen:

Kapusok: Mikler Roland (OTP Bank-Pick Szeged), Andó Arián (Balatonfüredi KSE), Palasics Kristóf (La Rioja, spanyol)
Jobbszélsők: Rodríguez Pedro (MOL Tatabánya KC), Krakovszki Zsolt (HSA-NEKA)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (MOL Tatabánya KC), Máthé Dominik (PSG Handball, francia), Ilics Zoran (HSV Hamburg, német)
Irányítók: Lékai Máté (FTC-Green Collect), Hanusz Egon (TVB Stuttgart, német), Fazekas Gergő (Orlen Wisla Plock, lengyel)
Beállók: Rosta Miklós (Dinamo Bucuresti, román), Bánhidi Bence (OTP Bank-Pick Szeged), Szöllősi Szabolcs (Dabas KC), Sipos Adrián (MT Melsungen, német)
Balátlövők: Bodó Richárd (OTP Bank-Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (OTP Bank-Pick Szeged)
Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Krakovszki Bence (MOL Tatabánya KC)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában