Nem jutott a négy közé a szegedi tekecsapat Apatinban

2023.10.05. 19:44

Lemaradtak az elődöntőről

A szerbiai Apatinban a férfi tekecsapat világkupán a Szegedi TE a hatodik helyen zárta a selejtezőt, így befejezte a tornát, mivel nem jutott a legjobb négy közé.

Mádi József

Karsai László még reményt keltően játszott.

Fotó: Karnok Csaba

Az első napi három játékos (Milan Jovetics 647, Zapletán Zsombor 613, Szél Tibor 622 fa) után még a negyedik helyen állt a Szegedi TE a férfi tekecsapat világkupa selejtezőjében – ez még elődöntőt ért volna. 

A második nap viszont már nem úgy alakult, ahogy szerették volna a Tisza-partiak, és végül hatodik helyen zárva lemaradtak a négyes fináléról.

A negyedik szegedi játékos, Karsai László után még volt remény az első négy között végezni, hiszen mindössze 38 fára volt a csapattól a negyedik, 46-ra a harmadik hely. Karsai ugyanis főleg a remek negyedik szettjének köszönhetően 637 fával zárt. Sajnos Kozma Károly játéka nem emlékeztetett az utóbbi időben a hazai bajnokságban mutatottra, és mivel 558 fával végzett, az utolsó, hatodik szegedinek, Kiss Norbertnek már nem volt reális esélye a megfelelő eredmény elérésére. A negyedik helyhez, az osztrák Neunkirchen megelőzéséhez ugyanis 110 fával kellett volna legyőznie Lukas Hubert, 109 fával az ötödik olasz Neumarktból Kiss Tamást, de a hatodik KK Beograd is 80 fára volt a szegediektől. Erre mondják: lehetetlen, ilyen nincs a sportágban. Kiss eredménye 605 fa lett, a csapat pedig 3682 fával fejezte be a tornát.

A Szegedi TE így a hatodik helyen zárta az esemény selejtezőjét

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában