Helyi sport

2023.10.19. 12:05

Olasz Anna Párizs után valószínűleg befejezi a karrierjét

Az M4 Sport A víz összeköt című podcastjában beszélt arról a szegedi olimpikon, hogy jövőre várhatóan befejezi a karrierjét – ezt követően több terve is van.

Delmagyar.hu

Olasz Annának több terve is van az úszás után.

Fotó: Istvan Derencsenyi/World Aquatics

A párizsi olimpia után valószínűleg befejezi pályafutását Olasz Anna nyíltvízi úszó.

   A 30 éves versenyző az M4 Sport A víz összeköt című podcastjében elmondta, hogy az ötkarikás játékokra először még ki kell jutnia, ami nehéz feladat lesz, ugyanis a decemberben, Portugáliában sorra kerülő világkupa-versenyen kell kiharcolnia a csapatba kerülést a dohai világbajnokságra, ahol kvótát lehet majd szerezni.

Nem járnék le az uszodába minden reggel, nem csinálnám ezt a sportágat ennyi idősen és ennyi év úszás után, ha nem szeretnék ott lenni az olimpián. Hogy utána mit hoz az élet, az egy nagy kérdőjel. A covid alatt megtanultam, soha nem tudhatjuk, mi történik jövőre, vagy egy hónap múlva. Most a decemberi válogatóig gondolkozok. Szeretem a spontán dolgokat, de nem ennyire. Van A, B, C, D verzióm, hogy mit szeretnék, hogy történjenek. Nekem nagyon fontos volt mindig, hogy ha egyszer abbahagyom az úszást, akkor ne lebegjek a világba, és ne tudjam, hogy mi történik majd velem. Ennél sokkal céltudatosabb és eltökéltebb vagyok. Igen, egyelőre úgy gondolom, Párizs után vége, de előbb jussak ki Párizsba. A 2022-es, budapesti vb óta azt mondom, nekem innen minden ajándék, mert én soha úgy mentem bele az úszásba, hogy én olimpiai bajnok akarok lenni, nem akartam élsportoló lenni. Ki akartam menni Amerikába, sportolói ösztöndíjat kapni, kint maradni, élni a kis életemet és abbahagyni az úszást, ahogy végeztem az egyetemen. Ehhez képest eltelt hét év, és még mindig itt vagyok – mondta az adásban Olasz Anna. 

Portugáliában nem csupán a többi nemzettel, hanem a honfitársai, válogatottbeli csapattársai ellen kell küzdenie majd a HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet olimpiai negyedik sportolójának.

A mostani nyíltvízi csapatban mindenki szeret mindenkit. Mindig is egy nagy család voltunk, de voltak féltékenységek. Az elmúlt két-három évben nagyon jó a hangulat, nehéz a barátaim ellen versenyezni. Nagyon szociális típus vagyok, extrán nehéz ez a helyzet számomra. Persze, ha ott vagyunk a vízben, nem ezen gondolkozok, de a madeirai világkupa minden országnak válogató lesz, karrierem legnehezebb versenye lesz, mert mindenki az országonkénti két kvótára megy majd rá, mindenkinek ezt kell válogatónak használnia. Nem attól félek, hogy nem tudok leúszni gyorsabban 10 km-t, mint a többi magyar lány, hanem attól félek, hogy bekerülök egy darálóba – tette hozzá Olasz Anna. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában