A címvédő Szegedi TE szombaton Zalaegerszegen lép pályára

2023.10.19. 14:27

Rangadó, első felvonás

Itt a rangadó: a férfi tekecsapat szuperliga 7. fordulójában a Szegedi TE szombat 14 órától Zalaegerszegen lép pályára.

Mádi József

Kozma Károly ismét egykori csapata ellen lép pályára.

Fotó: Török János

Nem unatkozunk majd a közeljövőben, hiszen az elmúlt bő két évtized két hazai meghatározó férfi tekecsapata négyszer játszik egymás ellen.

Az első felvonást szombat 14 órától rendezik, amikor a bajnokság, azaz a szuperliga 7. fordulójában Zalaegerszegen találkozik a két együttes, a hétszeres szuperliga-győztes hazai alakulat, valamint a 15-szörös bajnok, jelenleg is címvédő és éllovas Szegedi TE. Nem kell sokat várni a következő meccsre, hiszen a Bajnokok Ligája sorsolása után kiderült, a nemzetközi sorozat nyolcaddöntőjében is összekerült a két klub, így november 25-én megint Zalában, majd december 9-én Szegeden küzdenek meg egymással. A két együttes abszolút meghatározója a magyar férfi tekeéletnek, hiszen 2002 óta nem volt más bajnoka a szuperligának a két említett alakulaton kívül.

A Szeged a világkupa hatodik helyével érte el a BL-indulást, míg a Zalaegerszeg az Európa-kupában lett második. Ami talán meglepő, az a zalaiak idei szereplése: már kétszer kikaptak, ráadásul otthon a Kaposvártól 6:2-re és a Répcelaktól is 6:2-re. Igen ritka, sőt szinte még elő sem fordult, hogy a két együttes ne százszázalékos mérleggel várja az egymás elleni csatát, ám ez most megtörténik.

A szegediek hibátlanul állnak a bajnokságban, hiszen mind a hat meccsüket megnyerték. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában