A második félidőben jöttek a hódmezővásárhelyi gólok a labdarúgó NB III.-ban

2023.10.15. 19:37

Sikerült feltörni a martfűi védelmet

A labdarúgó NB III. Dél-keleti csoportjának 11. fordulójában a Hódmezővásárhelyi FC hozta a kötelezőt, azaz legyőzte a biztonsági játékra berendezkedett Martfű együttesét.

Mádi József

Antal Krisztián elégedett lehet, sikerült feltörniük a martfűi védelmet.

Fotó: Gémes Sándor

A labdarúgó NB III. Dél-keleti csoportjának 11. fordulójában a Hódmezővásárhelyi FC hozta a kötelezőt, azaz legyőzte a biztonsági játékra berendezkedett Martfű együttesét.

A kötelező győzelem reményében fogadta a Hódmezővásárhelyi FC a Martfű együttesét, és ahogy várni lehetett, a vendégek behúzódtak a saját kapujuk, így nehezítve meg a hazaiak dolgát. Az első félidőben csak lehetőségekig jutottak a vendéglátók, akik igyekeztek feltörni a védelmet, ám ekkor még mindez nem sikerült.

A HF C a második félidő elején szerezte meg a várva várt vezetést: Gréczi egy kipattanó után lőtte kapura a labdát, amely egy védőn irányt változtatva került a hálóba, 1–0. Ezután kapott egy 11-est a Hódmezővásárhelyi FC, amikor Gréczit elkaszálták, ám Vladul Stefan kihagyta a büntetőt.

Ahogy várni lehetett, ezután bátrabb lett a Martfű, majd egy fiatal révén biztossá vált a siker. A 17 éves Rabecz Botond elsőként került a keretbe, majd a pályára, és rögtön góllal mutatkozott be: kiugratták, és higgadtan lőtt a kapuba, 2–0.

A végén már sok kontrája volt a HFC-nek, és simán növelhette volna az előnyét, ám a helyzetek kimaradtak. A lényeg minden szempontból a győzelem, ezt pedig elérte a vásárhelyi alakulat.

Antal Krisztián: – Sikerült két vállra fektetnünk a masszívan, jól védekező Martfű csapatát. A második félidőben úgy felgyorsítottuk a játékot, hogy nem tudtak velünk lépést tartani a vendégek. Ezért a győzelemért nagyon megdolgoztak a fiúk. A szurkolóink ismét odatették magukat, ők is minden dicséretet megérdemelnek.

HFC–Martfű 2–0 (0–0)

Labdarúgó NB III., Délkeleti csoport, 11. forduló. Hódmezővásárhely, 350 néző. Vezette: Szigetvári Márk (Gergely Márton, Molnár Alex).

HFC: Deczki – Guth, Hunya, Dóra D., Zámbori – Ondrejó (Juhász J., 82.) – Gréczi (Rabecz V., 82.), Zana, Arany (Rabecz B., 82.), Tóth D. (Sipos G., 73.) – Vladul (Dobronoky, 93.). Vezetőedző: Antal Krisztián.

Martfű: Ladányi – Kinyig (Csúri, 75.), Mlinárcsik, Polyák (Draskóczi, a szünetben), Sindel (Szabó T., 72.), Kriska (Desnica, 61.), Székely D., Kasik, Asztalos, Tóth N., Mousavi (Pintér, a szünetben). Vezetőedző: Czinkon Szabolcs.

Gólszerzők: Gréczi (51.), Rabecz B. (88.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában