Pontrablás és ötszettes meccs

2023.10.23. 07:00

Számolni kell a Vidux-Szegedi RSE-vel az Extraligában

Öt forduló alatt már negyedszer játszott ötszettes mérkőzést a Vidux-Szegedi RSE a férfi röplabda-Extraligában.

Becsei Dávid

Fotó: Kocsis Alíz

Az előző szezon negyedik helyezettjének, a Kazincbarcikának az otthonában is megmutatták a szegedi férfi röplabdázók, hogy számolni kell velük a bajnokságban. A DEAC-ot, a TFSE-t és a Miskolcot legyőzték eddig, a címvédő Kaposvár otthonában három szettig jutottak, most viszont az előző győztes mérkőzésekhez hasonlóan öt szettig.

Két olyan csapat találkozott Kazincbarcikán, amely egyaránt három-három győzelemnél tart eddig a bajnokságban. Az SZRSE sokáig közel járt egy újabb nagy bravúrhoz, az aranyszettet viszont magabiztosan húzták be a hazaiak.

– Olyan fiatal, tehetséges csapathoz mentünk, akik csapatként nagyon erősek. Ezért különösen fontos, hogy egy pontot tudtunk rabolni. Az első játszmában picit megleptek minket a nyitásokkal, ez egy kisebb zavart okozott a rendszerben. Viszont gyorsan kijöttünk belőle, és a második szettben ők hibáztak többet, amiket meg tudtunk torolni. Itt már láttam azt az utat, amin ha végig megyünk, akkor szettet vagy szetteket nyerhetünk. Így is lett, és egy nagyon szoros, ötszettes meccset játszottunk. Borzasztóan elégedett vagyok a srácok teljesítményével, hiszen voltak hiányzóink, de így is olyan teljesítményt nyújtottak, amivel sikerült a pontrablás. Végig motivált játékot mutattak, odafigyeltek, fegyelmezettek voltak. Hatalmas piros pont a látottakra! – nyilatkozta a klubhonlapon Berkes Zoltán, a Vidux-SZRSE vezetőedzője.

A tabellát a címvédő Kaposvár vezeti, négyből négyet nyert. A Vidux-Szegedi RSE az ötödik helyen áll hét ponttal. A negyedik Dág kilenc, a hatodik Pénzügyőr szintén hét pontnál jár.

Kazincbarcika–Vidux-Szegedi RSE 3:2 (25:17, 20:25, 25:21, 23:25, 15:8)
Férfi röplabda, Extraliga, alapszakasz, 5. forduló. Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, 380 néző. Vezette: Adler, Tillmann.
Kazincbarcika: Garan, Jirásek, Gurskii, Velycho, Bibók, Péter B. Csere: Péter B. (liberó), Csordás (liberó), Kiss M., Miklósi-Sikes, Fecske, Óhidi. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Vidux-Szegedi RSE: Piti, Bodnár, Sarnyai, Kiss G., Pozzobon, Csányi. Csere: Borsi (liberó), Kasnyik, Honti, Szepesi. Vezetőedző: Berkes Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában