Szombaton edzőmeccset játszanak a Pick Arénában

2023.10.31. 20:30

Szegeden készül a férfi kézilabda-válogatott – GALÉRIA

Egész héten Szegeden edzőtáborozik a magyar férfi kézilabda-válogatott. Szombaton 16.30-tól (élő: M4 Sport+) a Pick Arénában, vasárnap 16 órától (élő: M4 Sport) pedig Békéscsabán lép pályára nemzeti csapatunk Lengyelország ellen felkészülési mérkőzésen.

Becsei Dávid

Rosta Miklós címeres mezben tért vissza Szegedre.

Fotó: Karnok Csaba

Bánhidi Bencével, Bodó Richárddal, Mikler Rolanddal és Szita Zoltánnal a soraiban, vagyis négy OTP Bank-Pick Szegedben kézilabdázó játékossal futott ki a Pick Aréna küzdőterére a magyar válogatott kedden este. Chema Rodríguez szövetségi kapitány együttese egy hétig készülhet együtt, a lengyelek elleni két barátságos meccs ellenére a fókuszban inkább már a januári Európa-bajnokság lehet a keret számára.

Ismerősökben nem volt hiány, hiszen a négy említett játékoson kívül még öt másik olyan kézilabdázó is tagja a válogatott keretének ezen a héten, akik korábban a Pick Szegedet is erősítették. Ancsin Gábor, Lékai Máté, Pedro Rodríguez, Bóka Bendegúz és az elmúlt nyáron Bukarestbe igazolt Rosta Miklós.

– Jó érzés itthon lenni Magyarországon és a válogatottal együtt dolgozni, az pedig emeli ezeknek a napoknak a fényét, hogy Szegeden dolgozunk. A Pick Arénába mindig fantasztikus érzés visszatérni, örülök, hogy most egy hétig ismét itt lehetek – jegyezte meg a Délmagyarországnak Rosta Miklós a kedd esti sajtónyilvános tréning előtt.

A 24 éves beálló 2026 nyaráig kötelezte el magát a nagy álmokat szövögető Dinamo Bucurestivel. Új csapatától először tért haza válogatott összetartásra, így a szegedi mini edzőtábor igazán különleges számára.

– Először picit furcsa volt légiósként hazajönni a válogatotthoz, de így két edzés után mondhatom, hogy gyorsan visszatértek a régi beidegződések a csapattársaimmal. Szerencsére nem sok idő, nagyjából három hónap telt el azóta, hogy eligazoltam – tette hozzá.

A bukaresti mindennapjairól úgy fogalmazott, a beilleszkedés gyorsan ment új csapatába. A szegedi éveihez és a válogatottnál folyó munkához képest is úgy érzi, lényegesen többet dolgoznak fizikálisan. Ez viszont az utóbbi hetekben csökkenő tendenciát mutat, mivel a román bajnoki meccsek – eddig kilencből kilencet nyertek, vezetik a tabellát – mellett immár két fordulót az Európa-ligában is lejátszottak. A bosnyák Izvidac Ljubuskit 52–24-re ütötték ki otthon, míg az elmúlt héten Franciaországban győzték le 28–21-re a Chambéryt. A magyar válogatott beálló ezen a két meccsen nyolcszor volt eredményes. A válogatott szünet után Európa egyik legjobb formában lévő együttesének, a német Füchse Berlinnek lesznek a vendégei, de bízik benne, hogy folytatni tudják a jó sorozatukat, ami eddig jellemezte őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában