Helyi sport

2023.10.22. 14:32

Szegedi játékos gólja okozta a St. Mihály vesztét

Fájó vereséget szenvedett a KÉSZ-St. Mihály Szeged női labdarúgócsapata, amely a közvetlen rivális Soroksár ellenében maradt pont nélkül.

Vajgely Pál

Gól és pont nélkül maradtak a szegediek.

Fotó: Gémes Sándor

Immáron nem Koncz Zsolt irányításával játszott a KÉSZ-St. Mihály Szeged, a csapatot Terjéki Tamás irányította a Soroksár elleni, igencsak fontos találkozón. 

Magas ritmusban kezdődött a meccs, és mindkét kapu veszélyben is forgott, de a találkozó első negyede gól nélkül zárult. Nem úgy a következő periódus, amikor megszerezték a vezetést a vendégek. Gégény Petra lépett ki egy igencsak lesgyanús szituációban egy indítással, de a fiatal, Szegeden nevelkedett játékos higgadtan lőtt a hosszú alsóba ziccerből. Az első félidő végén Schildkraut védései is kellettek ahhoz, hogy ne kerüljön nagyobb hátrányba a St. Mihály. 

A szünet után ugyan ment előre, próbálkozott becsülettel a St. Mihály, de a kapu előtt rendre pontatlanok voltak a szegedi elképzelések – a csereként beszállt Jovanovic ugyan az első labdaérintései egyikéből egyenlíthetett volna, de lövése pont Ascher kezeiben landolt. A legvégén egy szabadrúgás után lecsorgó labdánál volt még esélye a Tisza-partiaknak, de nem sikerült kiegyenlíteni, így elveszítette a fontos meccset a St. Mihály, és lépéshátrányba került a fővárosi klubbal szemben is. A St. Mihály így a 10. helyen áll a 12 csapatos bajnokságban, a kilencedik Soroksár öt pontra van a csapattól. Folytatás a válogatott szünet után, november 4-én a DVTK otthonában.

Terjéki Tamás: Jó hozzáállással, a végsőkig küzdöttek a lányok. Sajnos azonban a játékunkat rengeteg ki nem kényszerített hiba jellemezte. Sok labdát adtunk el könnyelműen, a támadó harmadban pedig elfogyott a tudomány. Egy súlyos egyéni hibából a félidő közepén gólt szerzett az ellenfél szegedi szélsője, innentől futottunk az eredmény után. Ahogy fogyott az időnk, egyre nagyobb kockázatot kellett vállalnunk az egyenlítés érdekében. Voltak is helyzeteink, de ma semmi nem jött össze. Sajnálom, mert nagyon akartak a lányok, szerintem megérdemelték volna a pontszerzést. Jókor jön most a válogatott szünet, lesz lehetőség rendbe tenni a gondjainkat.

KÉSZ-St. Mihály Szeged–Soroksár 0–1 (0-1)
Női labdarúgó NB I., 8. forduló. Szeged, Szent Gellért Fórum, vezette: Szántó Simon Péter (Jávorka, Németh B.).
St. Mihály: Schildkraut – Koszo (Farkas N., 68.), Papp Sz., Nagy L. (Jovanovic, 75.), Micic (Ezer, a szünetben), Sajti, Knezevic, Malasevic, Balázs, Ónodi, Németh Zs. Megbízott edző: Terjéki Tamás.
Soroksár: Ascher – Molnár A., Bozsik, Mucsi (Jákri, 60.), Gégény (Rapp, 90.), Győrik, Patkós, Nyul, Váradi, Szijártó, Nagy V. (Ranyhóczki, 79.) Edző: Dukon Béla.
Gólszerző: Gégény (24.).
Sárga lap: Papp Sz. (82.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában