Helyi sport

2023.10.01. 07:00

Vb-szereplés után ismét magyar bajnoki címet szerzett Simon Péter

A nizzai világbajnokság után jött az ajkai rövidtávú duatlon országos bajnokság.

Vajgely Pál

Simon Péter mindent kiadott magából Nizzában.

Fotó: Simon Péter archívuma

Nizzában rendezték az idei ironman világbajnokságot, ahol a mezőnyben ott volt Simon Péter is. A szegedi sportoló 132 induló közül a 31. helyen végzett.

Egész évben a világbajnokság volt a célom. A szponzoraimnak hála, idén főállású sportolóként tudtam készülni. Életem legnehezebb szűk egy évén vagyok túl, ez az időszak teljes egészében a sportról szólt. Előfordult, hogy napi három, négy edzésem volt, hetente húsz-huszonöt órát készültem. Úgy érzem, ami fizikálisan lehetséges, azt kihoztam magamból, a mentális részen viszont van még mit dolgozni. Nagyon élveztem, de sokat szenvedtem is, viszont minden perce megérte és nem csinálnám máshogy. Úgy álltam oda a világbajnoksághoz, hogy én minden megtettem, egy nyolcéves munka csúcspontja volt ez számomra – nyilatkozta lapunknak Simon Péter.

Egyéni csúcsot úsztam, három óra hat percen belüli idővel. A kerékpárban elég sok szint volt, ez pedig nem egy alföldi, szegedi srácnak kedvezett, de túléltem. A maraton végig sík volt, ott nagyjából harminc helyet tudtam javítani. Ha sík lett volna a kerékpár, akkor előrébb is végezhettem volna, összességében azonban elégedett vagyok – összegzett Simon Péter, aki kitért rá, szeretett volna az első tíz hely valamelyikén végezni, de amikor meglátta a kerékpár pálya szintrajzát, realizálódott benne, hogy ez nem az ő pályája lesz.

Két héttel a világbajnokság után már az ajkai, rövidtávú duatlon országos bajnokságon vett részt, ahol ismét magyar bajnoki címet szerzett a korosztályában, míg abszolútban második helyen végzett.

Tizenhat fok volt, fújt a szél és esett az eső, de a legutóbbi magyar bajnoki címemet is ilyen körülmények között szereztem. Nem éreztem a fáradtságot, de biztos vagyok benne, hogy a szervezetem még nem pihente ki a világbajnokságot. Taktikus versenyzést választottam, ezzel lettem második az abszolútban – mondta az Ajkán történtekről Simon Péter.

A szezon még nem ért véget a szegedi sportoló számára, Budapesten egy meghívásos duatlon versenyen vesz részt, majd a fővárosi maraton verseny lesz számára a szezonzáró esemény, ahol szeretne egyéni csúcsot futni. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában