Szombaton hazai pályán szerepel a Szegedi TE

2023.10.13. 06:45

Világkupa után szuperliga

A férfi tekecsapat szuperligában folytatja szereplését a Szegedi TE, amely szombat 14 órakor a bajnokság 6. fordulójában a székesfehérvári Köfém SC-t fogadja az újszegedi teke- és bowlingcentrumban.

Mádi József

Zapletán Zsombor hazai pályán bizonyíthat.

Fotó: Gémes Sándor

A világkupa után jöhet a szuperliga. Hatodik helyen zárta a sportág legrangosabb klubtornáját a Szegedi TE férfi tekecsapata, amely ezzel kivívta a Bajnokok Ligája-szereplést. A sorsolást október 17-én tartják, és a lehetséges ellenfelek között ott van a BL-címvédő német Zerbst, a friss világkupa-1. olasz Neumarkt, a világkupa-2. horvát Zapresic, a világkupa-4. osztrák Neunkirchen. a világkupa-5. szerb Beograd, az Európa-kupa-győztes német Raindorf, az Európa-kupa-2. Zalaegerszeg, valamint az NBC-kupa-győztes horvát Zadar. Lehet csemegézni a listából, mely csapat ellen lenne reális esély a továbbjutás…

A jövő heti sorsolásig azonban még van feladat, rögtön a hazai szuperligában az újabb mérkőzés. Szombat 14 órától a székesfehérvári Köfém SC látogat az újszegedi teke- és bowlingcentrumba. A Szegedi TE a bajnokságban eddig hibátlan, ötből öt mérkőzést nyert meg, egyedül a mezőnyben hibátlan, míg rakta kívül veretlen még a Kaposvár. A Köfém sem panaszkodhat, hiszen a hozható meccseket behúzta, így megverte a Győrt (7:1 ) és a Bábolnát (5:3), döntetlent ért el a Szank ellen (4:4), míg kikapott Répcelakon (8:0) és a Kaposvártól (7:1).

A találkozó esélyese a szegedi csapat főleg hazai pályán, majd a jövő héten jöhet a nagy rangadó Zalaegerszegen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában