Férfi kézilabda

2023.11.04. 18:28

Bánhidi vezérletével magyar siker Lengyelország ellen a Pick Arénában – GALÉRIA

Miután 31–27-re legyőzte a magyar férfi kézilabda-válogatott Lengyelországot felkészülési mérkőzésen a Pick Arénában, a magyar játékosok autogrammok sorozatát és szelfik tömkelegét osztották ki a szurkolók között. A legeredményesebb játékos a meccsen Bánhidi Bence és Ariel Pietrasik volt hét-hét góllal.

Becsei Dávid

Bánhidi Bencével nehezen birkóztak meg a lengyel védők.

Fotó: Karnok Csaba

A himnuszok előtt a 2019 és 2023 között a Pick Szegedet erősítő Rosta Miklóst köszöntötte Juhász István, a magyar szövetség sportszakmai igazgatója, miután az immár bukaresti beálló 157 találattal volt az előző idény NB I.-es gólkirálya.

A legnagyobb tapsot a négy szegedi, közülük is Bánhidi Bence kapta a szurkolóktól, de a vendégektől a szintén szegedi, egyelőre kevesebb lehetőséghez jutó Dzialakiewicz is hangosabb köszöntést kapott a többieknél. A lengyel jobbátlövő ma sem lépett pályára.

A januári Európa-bajnokság felkészülésének jegyében küldte pályára övéit Chema Rodríguez. Tíz perc játék után 4–3 állt az eredményjelzőn, miközben az első magyar büntetőt Rosta hagyta ki. Nem működött a olajozottan a magyar játék, ennek is köszönhetően a 16. minutumban már 5–8-nál élt az időkérés lehetőségével a hazai szakmai stáb.

A félidő derekán jöttek a magyar cserék, hiszen holnap 16 órától Békéscsabán is megmérkőzik ez a két együttes egymással. Hanusz helyét Fazekas Gergő vette át irányítóban, akinek a szervezőjátéka kifejezetten jól mutatott ebben az időszakban.

A 20. percben 9–9-nél utolérte Magyarország Lengyelországot. Két Rosta-góllal 12–10-re elléptünk, de az utolsó két és fél perc 13–13-ról indult. Egy gól itt, egy gól ott volt a forgatókönyv, miközben egy időn túli lengyel büntetővel 14–15-tel zárult a játékrész, amelyben Rosta egy, Máthé két hétméterest is kihagyott.

Három perc alatt 17–15-re változott az állás a második félidő elején Ancsin, Bodó és Rosta góljaival. Van még mit dolgozni alapvetően a magyar védőfal összhangján, de így sem fért igazán kétség ahhoz, hogy győzelemmel debütáljon a Pick Arénában a magyar férfi kézilabda-válogatott.

A legnagyobb különbség négygólos volt, 25–21-nél, valamint a 31–27-es végeredménynél. Lékai a meccs utolsó szakaszában még megcsillogtatta tudását, ahogyan Bánhidi is tarthatatlan volt és hét gólig jutott. Akárcsak a vendégeknél Pietrasik, aki döntő szerepet vállalt a végén átlövésgóljvail, hogy nem nőtt drasztikusabban a különbség.

Magyarország–Lengyelország 31–27 (14–15)
Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés. Szeged, Pick Aréna. Vezette: Nikolov, Nacsevszki (észak-macedónok).
Magyarország: Mikler – Krakovszki Zs. 2, Máthé 3, Bánhidi 7, Sipos, Szita 3, Hanusz. Csere: Andó (kapus), Bóka, Rosta 4, Krakovszki B. 2/1, Fazekas G. 2, Ancsin 2, Bodó 3, Ligetvári, P. Rodríguez, Lékai 3. Vezetőedző: Chema Rodríguez.
Lengyelország: Skrzyniarz – Daszek 6/2, Moryto 1, M. Gebala 3, Paterek 2, Pietrasik 7, Czaplinski 2. Csere: Olejniczak 3, Bis, Dawydzik 3, Jedraszczyk, Komarzewski. Vezetőedző: Marcin Lijewski.
Hétméteres: 4/1, ill. 2/2.
Kiállítás: 10, ill. 6 perc.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában