Helyi sport

2023.11.01. 19:35

Címet védett Ugrai Panna, három vásárhelyi érem a nyitónapon

Elkezdődött a rövidpályás úszó országos bajnokság.

Delmagyar.hu

Ugrai Panna három számban is érmet nyert.

Fotó: Szabó Miklós

Rögtön Csongrád-Csanád vármegyei érmekkel kezdődött a rövidpályás úszó országos bajnokság. A nyitónapon ismét összecsapott 100 méter gyorson Ugrai Panna (Hód Úszó SE) és Pádár Nikolett (Szegedi Úszó Egylet), közülük utóbbi a legjobb idővel került be az esti döntőbe. Az utolsó 25 méteren nagyot kapaszkodott a szegediek úszója, de végül Ugrai Panna megőrizte az előnyét, így ebben a számban tavaly szerzett bajnoki címét, míg Pádár ezüstérmes lett. Ebben a számban Szentkereszty Cecília (Hód Úszó SE) a 21. helyen végzett.

A vásárhelyi klub még egy ezüstérmet is szerzett egyéniben, miután Ugrai Panna 50 méter háton Komoróczy Lora mögött másodikként ért célba, így másodjára is felállhatott a dobogóra a nyitónapon. A nap zárószáma újabb érmet hozott a Hód Úszó SE számára, ugyanis a 4x100 méteres mix gyorsváltóban a vásárhelyiek jól kezdtek, majd leszorultak a dobogóról, de Ugrai Panna és Molnár Flóra visszahozta a kvartettet, és utóbbi a második helyen csapott célba, így a Kis Noel, Horváth Ákos, Ugrai Panna, Molnár Flóra összetételű vásárhelyi váltó ezüstérmet nyert.

100 méter mellen Gál Olivér (Hód Úszó SE) a 6. helyen végzett, míg Adorján Kende (SZUE) a 13. helyen végzett, míg a hölgyeknél ugyanebben a számban Veszelovszki Eszter (Hód Úszó SE) 15. lett, míg 200 méter vegyesen Paksi Zsombor (SZUE) a 20. helyen végzett. 

A rövidpályás úszó országos bajnokság küzdelmei a csütörtöki napon is folytatódnak, az előfutamok 9 órakor kezdődnek, míg a döntőket 17 órától az M4 Sport élőben közvetíti. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában