Gyászhír

2023.11.24. 18:17

Elhunyt a szentesi vízilabda “utolsó mohikánja”

87 évesen elhunyt Dobossy Lajos, többszörös gólkirály vízilabdázó, Szentes város szülötte.

Becsei Dávid

Dobossy Lajos Dávid (1935–2023)

Fotó: Vidovics Ferenc

– A szentesi vízilabda-közösség “utolsó mohikánja”, a Legenda, mindannyiunk szeretett Lajosa “elment”, s immár az égi medencében dobálja a gólokat – kezdte nekrológját a Szentesi Vízilabda Klub közösségi oldalán Dömsödi József.

Dobossy Lajos Szentesen született, általános- és középiskolai tanulmányait is itt folytatta. 1975-ben Budapesten szerzett diplomát a Pénzügyi- és Számviteli Főiskolán.

Játékos-pályafutása során igazolt játékosa volt a Szentesi Máv Úszó- és Vízilabda Szakosztályának, kitartásának és tehetségének köszönhetően a Kurca-parti város egyik legnagyobb pólósává vált. Többször gólkirályi címet is nyert.

Tevékeny részt vállalt a Szentesi Kinizsi férfi vízilabdacsapatának 1959-es bajnoki címéből, amellyel kiharcolták a feljutást az első osztályba.

A klub nekrológja arról is megemlékezett, hogy Dobossy civil életében vezető egyéniségéhez hűen sikeres bankigazgatóként köztiszteletnek örvendett.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában