A két veretlen csapat találkozik Somogyban

2023.11.03. 10:30

Ez aztán a rangadó!

A férfi tekecsapat szuperliga őszi utolsó, 9. fordulójában igazi rangadót rendezek: a veretlen második Kaposvár fogadja az éllovas, hibátlan Szegedi TE-t szombat 15 órától.

Mádi József

A hatszoros világbajnok Kiss Norbert szülővárosában lép pályára.

Fotó: Gémes Sándor

A bajnokság sorsolása úgy hozta, hogy a Szegedi TE az összes rangadóját idegenben játssza le, így ha netán ezeken sikeres, a tavaszi hazai meccseken a riválisokat fogadva jóval több esélye marad a bajnoki cím megvédésére.

Így volt ez először a Répcelak ellen (5:3-as siker), majd Zalaegerszegen (6:2-es győzelem) és így van most is, amikor a Kaposvárhoz látogat a csapat.

A férfi tekézők szuperligájában úgy érkeztünk el az utolsó őszi fordulóhoz, hogy két veretlen együttes éppen ezen a játéknapon találkozik. Az kisebb meglepetés, hogy a Kaposvár nem kapott még ki, hiszen arra kevesen számítottak, hogy nyer Zalaegerszegen 6:2-re és otthon legyőzi a Répcelakot 5:3-re, igaz, Szentgotthárdon ikszelt (4:4), eddig ez az egy pontvesztesége van. 

A somogyiak kerete hemzseg a rutinos, korábbi válogatott játékosoktól, akik között világbajnokot is találhatunk: elég felsorolni Botházy Péter, Farkas Sándor, Kovács Gábor vagy Pintér György nevét. A Kaposvár eddig mindössze két mérkőzést játszott otthon: ahogy már említettük, megverte a Répcelakot, előtte pedig a Szankot. Az mindenképpen figyelemre méltó, hogy az újonc szankiak 3500, míg a Répcelak 3706 fát ért el Somogyban, azaz eredményes a pálya, 

A szegediek a már említett rangadókon kívül is hozták a kötelezőt, azaz legyőzték még a Győrt, a Köfémet, a Szankot, Szentgotthárdot, a Bábolnát és a , így hibátlan mérleggel vezetik a bajnokságot. Ahhoz, hogy ez így maradjon, hatalmas koncentrációra és fegyelemre lesz szüksége a játékosoknak a somogyi rangadón.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában