Helyi sport

2023.11.29. 07:00

Jó formában várhatja a sorsdöntő világkupát Olasz Anna

Kulcsfontosságú világkupát rendeznek Portugáliában a nyíltvízi úszók számára, hiszen a madeira világkupáról lehet kvalifikálni a jövő februári világbajnokságra, amelyen olimpiai kvótát lehet szerezni. A HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet sportolója, Olasz Anna harcba száll a két magyar hely egyikéért.

Vajgely Pál

Olasz Anna Portugáliában teheti meg az első lépést az olimpia felé.

Fotó: Koszticsák Szilárd

Madeira az első lépcsőfok. Röviden így lehet összefoglalni, milyen téttel bír a nyíltvízi úszók számára a szombaton és vasárnap esedékes világkupa. Hiszen a jövő nyári, párizsi olimpia előtt csak a dohai világbajnokság van, ahol kvótát lehet szerezni – a vb-re pedig most hétvégén, Madeirán lehet megváltani a belépőt. Országonként a legjobb két versenyző jut ki a vb-re, így Olasz Annának nemcsak a riválisokkal, hanem a magyar csapattársakkal is meg kell küzdenie a vb-szereplésért, és ezzel együtt az olimpiai kvótáért.

Még sosem kellett ennyire korán csúcsformába kerülnünk. Túl vagyunk egy háromhetes edzőtáboron, ami életem egyik, hanem a legjobb edzőtábora volt, abszolút jó formában érzem magam. Nagyon örülök, hogy ezt pont ez előtt a verseny előtt sikerült összehoznom. Furcsa szituáció, hogy most van ez a válogató verseny, a világbajnokság előtt ez egy fontos állomás, ezért még motiváltabban készülök. Mindenkinek december van már, mindenkinek ugyanannyi ideje van, nem érzem ezt hátránynak, nagyon pozitívan állok hozzá a versenyhez – mondta lapunknak Olasz Anna.

A 10 kilométeres futamot szombaton rendezik Portugáliában, és várhatóan soha nem látott tömegben kell majd eredményesnek lennie a szegedi klasszisnak. 

Minden ország ezt a versenyt használja kvalifikációs versenynek, mivel ott a februári világbajnokság. Mindenki négy-öt olyan versenyzővel indul majd, aki odaérhet top kettőbe. Próbálok nem ezzel foglalkozni, az én kvalifikációm szempontjából mindegy is, hogy a többiek hányan jönnek, nekem a háziversenyt kell megnyernem. Nem gondolok azonban görcsösen erre, csak a saját teljesítményemre koncentrálok – tette hozzá Olasz Anna. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában