Férfi vízilabda OB I.

2023.11.24. 16:26

Különleges bajnoki vár a szegedi vízilabdakapusra

Az alapszakasz utolsó előtti, 12. fordulójában mindkét Csongrád-Csanád vármegyei férfi vízilabdacsapat idegenben ugrik medencébe az OB I.-ben. A Zue.hu Szegedi VE szombaton 11.30-tól a sereghajtó KSI vendége lesz, míg a Metalcom Szentes 17 órától a BVSC otthonában játszik.

Becsei Dávid

Korábbi csapata ellen védhet Danka Benedek.

Fotó: Török János

A speciális lebonyolítású 2023–2024-es szezon alapszakaszából két forduló maradt hátra. A csapatok a januári Európa-bajnokságot és a februári világbajnokságot követően a középszakasszal folytatják majd a szereplésüket. Az első nyolc csapat a felsőházba kerül, míg a 9–14. helyezettek az alsóházba. Az alapszakaszban elért egymás elleni eredményeiket viszik tovább a középszakaszba.

Ennyire viszont nem előre tekintve nem lehet kérdés, hogy a három pont magabiztos megszerzése lesz a célja holnap a szegedieknek a KSI otthonában. Különleges mérkőzés lesz ez biztosan a szegedi kapus, Danka Benedek számára, ugyanis az U20-as világbajnok hálóőr éppen a KSI-től tette át a székhelyét a Tiszavirág Sportuszodába a nyáron.

Nehéz mérkőzés vár a Metalcom Szentesre a BVSC vendégeként. A zuglói együttes remek idényt fut, eddig mindössze a címvédő Ferencvárostól szenvedtek vereséget. Az viszont árnyalja a tabellán elfoglalt második helyezésüket, hogy tavalyi ezüstérmes OSC elleni meccsüket jövő szerdára halasztották. A szentesiek az egri bravúrdöntetlenjükből érkeznek az újabb feladatra.

Jövő szombaton a Honvéd vendégeként zárja az alapszakaszt a Szentes, míg a Szeged Egerbe utazik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában