Helyi sport

2023.11.18. 20:13

Megszakadt a Szedeák győzelmi sorozata a Körmend otthonában

Négy győztes meccs után kapott ki az SZTE-Szedeák, amely a Körmend vendégeként ugyan jól kezdett, de az első negyedbeli jó játékát később nem tudta folytatni.

Vajgely Pál

Bognár Kristóf dupla-duplája kevés volt a körmendi győzelemhez.

Fotó: Karnok Csaba

Nem a védekezésről szólt a Körmend–SZTE-Szedeák mérkőzés kezdete. Az első negyed összesen 56 pontot hozott, az előny pedig folyamatosan a szegedieknél volt. A Tisza-partiaknál Bognár Kristóf állt a csapat lére, akinek sorozatos kosaraival többször is négy ponttal vezetett a Szedeák, és tíz perc után a harminc pontot is elérte a szegedi csapat. A folytatás viszont nem sikerült ilyen jól, a Körmend olykor igen kemény védekezéssel próbálta megállítani Woolridge-ot és Locke-ot, és bár visszaesett a szegedi támadójáték, de a nagyszünetben csak három pont volt a hátrány, 46–43.

Egy 9–2-es etappal kezdődött a harmadik negyed, így 54–45-nél kénytelen volt időt kérni Nikola Lazics. Tolbert zsákolása után kétszámjegyű hátrányban volt a Szedeák, amely ekkor azonban ritmust váltott, és három pontig zárkózott. 56–53 után azonban 12 körmendi pontra nem érkezett szegedi válasz, Morgan két triplája után így már 15 pontos hátrányban volt a Szedeák. A hazaiak amerikaiját ugyan kiállították a záró negyed elején, így Djogo mellett újabb légiósa hiányzott a Körmendnek, de a büntetőket sem dobta jól ezen az estén a Szedeák, amely nem tudott élni a felzárkózási lehetőségekkel. A meccs legnagyobb különbsége a végeredménnyel alakult ki, a Szedeáknak ezen az estén nem ment a játék, és az eddigieknél többet hibázott, ám így is lett volna esélye a bravúrra. Megszakadt tehát a győzelmi sorozat, négy győztes találkozó után kikapott az SZTE-Szedeák, amely csütörtökön az újonc NKA Pécset fogadja majd szintén tévés mérkőzésen az újszegedi sportcsarnokban. 

Egis Körmend–SZTE-Szedeák 90–73 (26–30, 20–13, 24–14, 20–16)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, Körmend, 2000 néző. Vezette: Benczur, Tőzsér, Fodor. 
Körmend: Doktor 1, Cook 11/9, Takács K. 14/3, DURÁZI 21, TOLBERT 16. Csere: MORGAN 21/15, Ferencz 4, Sylla 2, Kiss M. Vezetőedző: Kocsis Tamás.
SZTE-Szedeák: Woolridge 15, Locke 16/6, Cohill 4, BOGNÁR 18/3, Lake 10. Csere: Mucza 2, Zsíros 8/6. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Kiállítva: Morgan (31.).
Kipontozódott: Doktor (40.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában