Helyi sport

2023.12.09. 20:16

Az első negyedbeli hátrányát nem tudta eltüntetni a Szedeák Pakson

Bár végig kapaszkodott, nem tudott fordítani, és kikapott az Atomerőmű SE otthonában az SZTE-Szedeák.

Vajgely Pál

Ryan Woolridge ezúttal nem tudta győzelemre vezetni a Szedeákot.

Fotó: Kamenik Balázs

Nehezen találta a ritmust az első félidőben az SZTE-Szedeák a Paks otthonában. Védekezésben nem állt össze a szegediek játéka, a lepattanókat is jobban uralta a Paks, amely az előző szezonban még Szegeden pattogtató Nicholson vezérletével hamar tízpontos előnyt épített ki. Nikola Lazics időkérése sem használt, és ezúttal Ryan Woolridge-nak sem ment úgy a játék, mint ahogy a szezon eddigi meccsein. Mindezek mellett 12 pontos hátrányban volt a Szedeák a nagyszünetben.

Hogy aztán a harmadik negyed elején pillanatok alatt feljöjjön ötre – Bognár Kristóf kettő plusz egyes akciója után 47–42 állt az eredményjelzőn. Ilyen gyorsan viszont kilenc lett a különbség White kosara után, de a szegediek erőcsatára ismét faulttal együtt szerzett kosarat, 51–45. Három pont volt csupán a szegedi hátrány, de ekkor megjöttek a paksi triplák: Géringer kettőt, majd Nicholson egyet dobott be, ezekre nem tudott válaszolni a Szedeák, így két perccel a negyed vége előtt 64–54-re vezetett az ASE, amikor időt kért Nikola Lazics. Hiába a szegedi felzárkózás, a negyed hajrájában 15 pontos hátrányban találta magát a Tisza-parti gárda, 69–54. Sőt, a negyed végi Locke-trojka is csupán azt jelentette, 13 pontos volt a szegedi hátrány az utolsó tíz perc előtt. 

Az ASE kontrollálta a meccset, amikor pedig közel jöhetett volna a Szedeák 77–67-nél, akkor két elrontott támadás után kétszer zsákolhatott Wooten, máris 81–67. Innen egyszer még hét pontra feljött ugyan a szegedi csapat, de kimaradtak a triplák, a Paks pedig végül 9 ponttal nyert. 

Nikola Lazics: Gratulálok a Paksnak, megérdemelten nyert! Nem tudtuk limitálni a paksi támadólepattanókat. Ma nem játszottunk jól, megpróbálunk javítani a legközelebbi meccsre. A Paks egy komoly csapat, amely sok gonddal küzdött a szezon eddigi részében. Az eddigiekkel elégedettek lehetünk, megpróbálunk a folytatásban is jó eredményt elérni. 

Atomerőmű SE–SZTE-Szedeák 87–78 (26–12, 21–23, 23–22, 17–21)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 11. forduló. Paks, ASE sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Kapitány, Pozsonyi, Lengyel.
Atomerőmű SE: IHRING 17/3, White 16/6, Radics 4, NICHOLSON 20/9, Wooten Jr. 8. Csere: Géringer 10/6, Wright Jr. 7, Dorogi 5/3. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.
SZTE-Szedeák: Woolridge 17/3, Locke 16/6, Balogh 4, BOGNÁR 13/3, Lake 5. Csere: Cohill, Mucza 8/3, Zsíros 5/3. Vezetőedző: Nikola Lazics.  
Kipontozódott: Zsíros.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában