Helyi sport

2023.12.12. 13:11

Csütörtökön Katarban emel Nagy Péter

Jön a Grand Prix-sorozat ötödik állomása.

Delmagyar.hu

Kilencedik lett a Grand Prix dohai állomásán.

Fotó: Nagy Péter Facebook-oldala

Az ólomsúlyú szegedi Nagy Péter nem tűzött ki különösebb célt maga elé Dohára, már csak azért sem, mert jó edzésnapok után a múlt hét közepén gyakorlás közben fájni kezdett a térde. Az orvosi vizsgálat nem állapított meg nála sérülést, de óvatosabbá tette a mostani fellépést illetően. Ő csütörtökön szerepel a plusz 109 kilósok kategóriájában a katari viadalon, amelyen 375-380 kilós összeredménnyel már beérné. Ennél persze jóval több kell, ha ott akar lenni a párizsi olimpián, márpedig ez a célja, a négy mázsa feletti teljesítménnyel azonban csak a jövő évi két kvalifikációs állomás egyikén kíván kirukkolni.

A 37 éves, korábbi háromszoros Eb-bronzérmes Nagy Péter az MTI-nek elmondta, hogy az e heti GP-n számára kötelező a megjelenés, és ha rajthoz nem is állna, a mérlegelésen és a bemutatáson ott kell lennie. Távolmaradás esetén eleve kútba esne a jövő évi ötkarikás szereplése, mert nem lenne meg a kötelező öt versenyrajtja. Az IWF előírása szerint a hét kvalifikációs viadal közül ötön részt kell vennie annak, aki párizsi kvótára áhítozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában