Szeghalmi színekben lett Európa-kupa-másodikok

2023.12.24. 16:31

Dance for life: szegediek a dobogón

Szegediek is felállhattak az Európa-kupa dobogójára.

Fotó: Sárréti TSE

Kitajka Klára, Raj Tamás, Erdei Attila és Vígh Tímea szegedi társastáncosok szereplésével állt a dobogó második fokára a szeghalmi Sárréti Táncsport Egyesület szenior csapata a szlovákiai Pozsonyban megrendezett Dance For Life nemzetközi kreatív formációs társastánc Európa-kupán.

A csapat tagjai a Sárréti Társastáncklub volt táncosai, akik három évtizeddel ezelőtt Sziliné Csáki Emília táncpedagógus vezetésével számos hazai és nemzetközi versenyen, világ és Európa-bajnokságon vettek részt. A csapat 2010-ben állt újra össze. Jelenlegi vezetőjük Kenyeres Csaba táncpedagógus, akinek szakmai irányításával állhattak fel a dobogó legfelső fokára a 2019-ben Zalaegerszegen megrendezett XII. Zala Open formációs táncok magyar bajnokságán.

A lelkes táncosok szabadidejükben próbálnak, ami nem kis megpróbáltatás, hiszen a tagok az ország számos pontjáról érkeznek, többek között Szegedről, Szarvasról, Dunakesziről, Kecskemétről, Budapestről, Miskolcról, valamint Gyuláról verbuválódtak.

Az Európa kupa ezüst érmes csapat párosai: Új Tamás és Kitajka Klára; Győrfi Gyula és Vígh Tímea; Raj Tamás és Polyák Márta; Erdei Attila és Nyéki Gabriella; Szántosi Attila és Hunya Katalin; Elek Ferenc és Pálfi Ildikó; Plesovszki György és Hegyesi Tünde, Pálfi Endre és Nyéki Nóra.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában