Bronzéremmel zártak

2023.12.10. 13:53

Dobogóra állhattak a Szegedi LSK súlyemelői a csapatbajnokságon

Több év szünet után ismét részt vettek a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelői a magyar országos abszolút csapatbajnokságon. A hétcsapatos döntőt ebben az évben Tatabányán rendezték meg. A Nagy Péterrel felálló szegediek bronzéremmel térhettek haza, az első helyen a kecskemétiek végeztek, míg az ezüstérmek a házigazdák nyakába kerültek.

Becsei Dávid

A bronzérmes Szegedi Lelkesedés SK csapata.

Forrás: Szegedi Lelkesedés SK

A szegedi csapatot a Kapitány Luca Anna, Hévízi Tamás, Papp Róbert, Pece Mihály és Nagy Péter ötös alkotta, míg az edzőik Nagy Bernadett, Oláh Imre és Gajda Péter voltak. Előzetesen a dobogó elérése volt a céljuk a Tisza-parti súlyemelőknek, ami nagy izgalmak közepette végül sikerült. A harmadik helyről mindössze egy Robi pont és Nagy utolsó fogása döntött. A 19-szeres magyar bajnok nem hibázott, így az 1185 Robi pontos Baranyai SE Tatát sikerült egy egységgel megelőzni és felállni a dobogóra.

Nagy Péter számára viszont ezzel még nem ért véget a 2023-as esztendő. Az év utolsó versenyére a szombati csapatbajnokságot követően vasárnap délután utazott el. Csütörtökön magyar idő szerint 14 órától a katari világkupán szerepel a szegedi rekordbajnok súlyemelő, aki lapunknak úgy fogalmazott, amennyiben sikerül átmenteni az elmúlt hetek formáját, akkor akár idei legjobb teljesítményét is produkálhatja az ünnepi pihenőt megelőzően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában