Ezeket az időpontokat kell bevésni a naptárba

2023.12.03. 14:30

EURO-2024: megvannak a magyar válogatott meccseinek pontos időpontjai

Kisorsolták a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság csoportbeosztásait Hamburgban. A magyar válogatott az A csoportban a házigazda németek mellett Skóciával és Svájccal küzdhet meg a továbbjutó helyekért.

Delmagyar.hu

Ádám Martinék küzdelmes mérkőzésekre számíthatnak az Európa-bajnokságon.

Fotó: Illyés Tibor/MTI

Az európai szövetség nyilvánosságra hozta minden mérkőzés kezdési időpontját. Eszerint a magyarok Svájccal június 15-én, szombaton 15 órától játszanak Kölnben, majd június 19-én, szerdán 18 órától a házigazda Németország ellen folytatják szereplésüket Stuttgartban, végül Skóciával június 23-án, vasárnap 21 órától találkoznak szintén Stuttgartban.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi szerint a csoport egyértelmű esélyese Németország, a második helyért viszont nyílt küzdelmet vár a másik három csapattól.

– Természetesen szerettük volna elkerülni Németországot több okból is: egyrészt mert alapvetően nagyon erős együttes, másrészt pedig házigazda lesz, így tudjuk, milyen körülmények várnak majd ránk az Eb-n – idézi Rossi reagálását az MTI.

– A skótok remek teljesítményt nyújtottak a selejtezősorozatban, agresszív és fizikális játékot játszanak. Kifejezetten keményen képesek védekezni, amikor arra van szükség. Egyáltalán nem könnyű ellenfelek a számunkra, és biztos vagyok benne, hogy csúcsformában kell lennünk ahhoz, hogy legyen esélyünk nyerni velük szemben – folytatta.

A svájciakról elmondta, nem tartja őket annyira fizikális csapatnak, mint Skóciát, nekik viszont más erősségeik vannak. 

– Murat Yakin irányításával nagyon jó teljesítményt nyújtanak és remek eredményeket érnek el –  mondta a kapitány, aki kiemelte: biztosra nem állíthatja, de Németországról feltételezi, hogy első lesz a csoportban. 

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság csoportbeosztása, A csoport: Németország, Skócia, Magyarország, Svájc. B csoport: Spanyolország, Horvátország, Olaszország, Albánia. C csoport: Szlovénia, Dánia, Szerbia, Anglia. D csoport: rájátszásból érkező, Hollandia, Ausztria, Franciaország. E csoport: Belgium, Szlovákia, Románia, rájátszásból érkező, Izland. F csoport: Törökország, rájátszásból érkező, Portugália, Csehország
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában