Helyi sport

2023.12.02. 17:45

Három másodperc döntött: Olasz Anna harmadik lett a magyarok közül, távolodik az olimpia

A magyarok közül harmadik, összességében a 17. helyen végzett Olasz Anna a portugáliai világkupán.

Delmagyar.hu

Nem sikerült kiharcolni a vb-részvételt Olasz Annának.

Fotó: Árvai Károly

Három másodperc. Mindössze ennyin múlott Olasz Anna számára a világbajnoki részvétel. Mindez azért lett volna nagyon fontos, mert direkt olimpiai kvótát már csak a dohai vb-n osztanak, a HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet sportolójának pedig még nincs meg a kvótája Párizsra.

A nyíltvízi úszók világkupájának idei ötödik állomása éppen ezért kimondott fontossággal bírt minden nemzet számára, hiszen innen lehetett kvalifikálni a kvótaszerző világbajnokságra - ehhez nemzetenként az első két hely valamelyikén kellett végezni. Olasz Annának tehát a saját honfitársaival kellett megküzdenie Portugáliában.

Az már a 10 km-es futam felénél látszott, hogy Olasz Anna, a szintén szegedi, de az FTC-ben sportoló Fábián Bettina, valamint Szimcsák Mira lehet harcban a két magyar helyért. Ők hárman együtt fordultak az utolsó körre is a 10-20. helyen haladó boly tagjaként – ekkor viszont Fábián Bettina robbantott, és 16 másodperces hátrányt eltüntetve másodikként végzett, megszerezve az összetett ötödik helyet, míg a juniorok között az élen zárt.

Maradt a meccs Szimcsák Mira és Olasz Anna között, és végül előbbi három másodperccel előbb ért be. Mindez azt jelenti, hogy 2013 után nem lesz ott Olasz Anna egy világverseny. A párizsi olimpia még nem úszott el végleg, de ehhez az is kell, hogy a két, Dohában szereplő magyar lány ne végezzen kvótaszerző helyen, akkor lehet még olimpiai A-szintet úszni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában