Helyi sport

2023.12.15. 13:48

Idegenben zárja az évet az SZRSE

A fővárosban zárja a 2023-as évet a Vidux-Szegedi RSE férfi röplabdacsapata. A Tisza-partiak ellenfele a TFSE lesz az Extraliga idei utolsó játéknapján.

Delmagyar.hu

A fekete mezes SZRSE-re egy olyan meccs vár az év utolsó találkozóján, amelyen esélyes a győzelemre.

Fotó: KOCSIS ALÍZ

Tizenegy fordulón vannak túl a férfi röplabda Extraliga résztvetői: a Vidux-Szegedi RSE eddig öt győzelem mellett hat alkalommal szenvedett vereséget. Legutóbb a bajnoki címre esélyes DEAC tudott nyerni négy szettben az újszegedi sportcsarnokban, az SZRSE-re viszont az év utolsó feladataként egy olyan meccs vár, amelyen esélyesként léphet pályára. Szombaton 14 órától ugyanis a TFSE vendégei lesznek a szegediek. A fővárosi gárda eddig kilenc vereség mellett kétszer tudott nyerni – igaz, egyik sikerét nemrég a Miskolc otthonában érte el.

Biztosan nehéz meccs lesz, hiszen ellenfelünk fokozatosan egyre jobb formát mutat, és már a szegedi találkozó sem volt egyszerű. Ettől függetlenül a három pontért utazunk, ehhez mindenképp hozni kell az elmúlt hetekben mutatott formát, ez esetben összejönne a siker. Egy győzelem azt is jelentheti, hogy felsőházi rájátszást érő helyen mennénk pihenőre, ezzel pedig kihoznánk az őszi szezonból, amit szerettünk volna. Ez a lehetőség plusz motivációt ad mindenkinek – mondta a meccs előtt Berkes Zoltán, a Vidux-Szegedi RSE edzője. 

Az SZRSE-re a szombati mérkőzést követően közel egyhónapos szünet vár. Legközelebb ugyanis január 10-én lépnek pályára Piti Richárdék, amikor is a magyar kupa negyeddöntőjében a Kecskemét otthonában játszanak, majd január 16-án jön a szegedi visszavágó – a két meccs közé pedig egy január 14-i, Kaposvár elleni hazai Extraliga-meccs ékelődik be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában