Kikapott a Kecskeméttől a Vidux-Szegedi RSE

2023.12.04. 12:53

Nem volt esély

A férfi röplabda Extraligában a Vidux-Szegedi RSE hazai pályán három szettben kikapott a Kecskeméttől.

A Vidux-Szegedi RSE sánca nem mindig volt ennyire hatékony.

Fotó: Kocsis Alíz/SZRSE

A Vidux-Szegedi RSE azzal a tudattal fogadta a Kecskemétet, hogy egy győzelemmel megelőzheti ellenfelét az Extraliga tabelláján. Épp ezért bizakodva várták a Tisza-partiak a meccset, de már az első szettben érződött, hogy nem a tervek szerint alakul a hazai derbi.

Már a meccs elején érződött, hogy a Kecskemét csúcsformában érkezett, míg a Vidux-Szegedi RSE nem a megszokott játékot mutatja támadásban és védekezésben. A vendégek rendkívül magabiztosan meneteltek előre, míg a hazaiak egyik szettben sem jutottak el 20 pontig, így izgulni sem lehetett a szettek hajrájában, illetve esély sem csillant fel a pontszerzésre. A Vidux-Szegedi RSE még a 3:0-s vereség ellenére is felsőházi rájátszást érő helyen áll.

A következő Extraliga fordulóban az újszegedi sportcsarnokban vasárnap 18 órától a DEAC ellen játszanak a szegediek. Előtte viszont még jön még egy hazai kupaderbi is a sporiban, szerdán a MAFC elleni visszavágón 3:1-es előnyről szeretnék kiharcolni a negyeddöntőbe jutást a Tisza-partiak.

Berkes Zoltán: – Kicsit fáradt csapat benyomását keltettük, ellenben egy csúcsformában játszó Kecskemét érkezett hozzánk. Ennek egy viszonylag sima vereség lett az eredménye. Sajnos ma a védekezésünk és a támadásunk se úgy működött, ahogy ezt megszoktuk. Mindenki annyit tud játszani, amennyit az ellenfél enged.

Vidux-Szegedi RSE–Kecskeméti RC 0:3 (–19, –18, –17)
Férfi röplabda Extraliga, alapszakasz, 10. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 82 néző. Vezette: Árpás, Takács.
Vidux-Szegedi RSE: Piti, Bodnár, Sarnyai, Kiss, Pozzobon, Csányi. Csere: Borsi (liberó), Polyák (liberó) Kasnyik, Honti, Szepesi, Pintér, Demcsák. Vezetőedző: Berkes Zoltán. Másodedző: Hulmann Zsolt.
Kecskeméti RC: Balla, Boldizsár, Gacs, Farkas, Kecskeméti, Varga. Csere: Bogdán (liberó), Török Zs. (liberó), Mócza, Török S., Dinnyés, Nagy. Vezetőedző: Deák Márk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában