Férfi röplabda

2023.12.07. 18:28

Továbbjutott a magyar kupában a Vidux-Szegedi RSE

Idegenbeli 3:1-es győzelme után az újszegedi sportcsarnokban is 3:1-re nyert a Vidux-Szegedi RSE férfi röplabdacsapata a MAFC-BME ellen a magyar kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, így továbbjutott a negyeddöntőbe.

Delmagyar.hu

Davi Pozzobon ponterős játékot mutatott.

Fotó: Kocsis Alíz

Mindössze két megnyert szettre volt szüksége a szegedieknek a továbbjutáshoz a hazai visszavágón. Az első szettet rögtön behúzták Bodnárék, majd a másodikat óriási csatában elvesztették. A harmadikat és a negyediket viszont már a hazaiak nyerték meg ismét, de egyáltalán nem adta könnyen a bőrét a MAFC. Minden szettben eljutott legalább húsz pontig. A mérkőzés legjobbja a szegediek brazil légiósa, Davi Pozzobon volt, aki egy szett megnyerésére elég pontot, huszonötöt ütött egyedül.

Berkes Zoltán: – Nagyon taktikusan játszottunk. Remek volt a védekezésünk és képesek voltunk nehéz helyzetben semlegesíteni az ellenfél legjobb játékosait. Nagyon örülök, hogy minden játékosomnak sikerült lehetőséget adni, amellyel kiválóan éltek. Óriási gratuláció jár az egész csapatnak, mert egy nagyszerű ellenfelet sikerült legyőzni!

Vidux-Szegedi RSE – MAFC-BME 3:1 (25-20, 23-25, 25-22, 27-25)
Férfi röplabda, Magyar Kupa, nyolcaddöntő, Szeged, újszegedi sportcsarnok . Vezette: Takács, Árpás.
Vidux-Szegedi RSE: Piti, Bodnár, Pozzobon, Gönczi, Kiss, Csányi. Csere: Borsi (libero), Polyák (libero), Kasnyik, Szepesi, Honti, Sarnyai, Demcsák. Vezetőedző: Berkes Zoltán.
MAFC-BME: Katona, Tamási, Oláh, Reyes, Altunaga, Kocsondi. Csere: Benkő (libero), Sárik-Veress, Balogh, Zeitler, Bandi. Vezetőedző: Pápai Péter.
Továbbjutott: a Vidux-Szegedi RSE 6:2-es összesítéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában