Hétfőn már Németország lesz az ellenfél

2024.01.21. 06:00

Bánhidi Bence: emberfelettit nyújtottunk a horvátok ellen – VIDEÓ

Továbbra is versenyben van az elődöntőbe jutásért a magyar férfi kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon, miután Horvátországot 29–26-ra legyőzte Kölnben. A magyarok szegedi beállója, Bánhidi Bence szerint fizikálisan és mentálisan is egy nehéz meccset játszottak, de emberfelettit nyújtottak a pályán.

Becsei Dávid

Újabb szép győzelemnek örülhetett Bánhidi Bence és a magyar férfi kézilabda-válogatott.

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

– Fizikálisan és mentálisan is egy nehéz mérkőzés volt a horvátok elleni, hiszen egy osztrákok elleni vereségből érkeztünk. Fel tudtunk állni, amit pedig ez a csapat kitett a pályára, az emberfeletti teljesítmény. Kőkemény volt a horvát védelem, nem adták fel az utolsó percig. Büszke vagyok a magyar válogatottra, mert felvettük velük a kesztyűt és nagyon jól játszottunk – értékelte az első középdöntős magyar sikert Bánhidi Bence.

Hatalmas izgalmakat rejtett magában a mérkőzésre, amelyen lázas megbetegedés miatt Chema Rodríguez szövetségi kapitány nem számíthatott Szita Zoltánra. Az ellenfél kerete sem volt teljes, ugyanis a megsérült Ivan Martinovicot, valamint a vírusos megbetegedéssel küzdő Domagoj Duvnjakot nem küldhette fel a pályára Goran Perkovac.

A magyar siker mellett egy másik fontos pozitívuma a mérkőzésnek, hogy az elmúlt időszakban gyengébb formában kézilabdázó Bodó Richárd Szita távollétében a mezőnyjátékosok közül a legtöbb időt töltötte a pályán, megsüvegelendő teljesítményt nyújtva. Jó védekezéssel, labdaszerzésekkel és öt akciógóllal hálálta meg a bizalmat. Bartucz László tizenhat védéssel 38 százalékos védési hatékonysággal zárta az összecsapást, míg a 21 éves jobbszélső, Imre Bence hét lövésből hét gólt lőtt. Az újabb magyar győzelemmel pedig eldőlt, hogy biztosan teljesíti előzetes célkitűzését válogatottunk, vagyis a legjobb tíz között zárja majd az Európa-bajnokságot.

A magyarok középdöntős csoportját a franciák vezetik hat ponttal. Az osztrákok – a házigazda németekkel 22–22-es döntetlent játszottak, már öt góllal is vezettek Frimmelék – és Bánhidiék is négy pontnál járnak, míg a németek háromnál, a horvátok egynél, Izland pedig még nem szerzett pontot. 

Magyarország hétfőn 20.30-tól a németek ellen lép pályára, míg szerdán 18 órától a franciákkal szemben. Az elődöntőbe jutáshoz egy győzelemre még mindenképpen szükségük van Bodó Richárdéknak. Az osztrákok hétfőn a franciákkal, szerdán pedig Izlanddal játszanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában