A szegedi Zapletán Zsombor szerint még mindig van esély a továbbjutásra

2024.01.29. 17:01

Bátran engedd el a kezed

A Szegedi TE legjobb játékosa volt a horvát Zapresic elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő mérkőzésen. Zapletán Zsombor 657 fát ért el, és azt vallja, jól játszott a csapata, de az ellenfél még jobb volt.

Mádi József

Maximális figyelem: Zapletán Zsombor a legjobb szegedi volt a BL-meccsen.

Fotó: Török János

– Csalódott?

– Nem tudom igazán megmondani, hogy csalódott vagyok-e, ez az igazság. Nyilván jobb lett volna nyerni, de valahol úgy látom, egy kicsit ez a realitás. A Zapresic most picivel jobb csapat, de azért nem írnám még le magunkat, és van esély a visszavágón is. Tudtuk, hogy nagyon nehéz ellenfél vár ránk a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, ebben nem ért minket meglepetés.

– A horvátok otthon még erősebbek. 

– Az eredményeik alapján igen, azok. Hogy mit tehetünk? Aki az ellenfelem, azt mindenáron le kell győzni, és pont. Tudunk mi is nagyon jól játszani, hiszen kiváló játékosok vagyunk, de ők szintén képesek remekül tekézni. Könnyen előfordulhat, hogy a szegedi sikertől egy kicsit megnyugodnak. A visszavágón igazából nekünk már nincs veszíteni valónk, a teher rajtuk van, minimális előnyben készülhetnek, és ez akár nyomássá is válhat. A teniszben azt mondják: ha a játékos elengedi a kezét, akkor elindul a játék. Nekünk pontosan így kell majd elengednünk előre a kezünket, és a legtöbbet kihozni magunkból. Csak ekkor lehet esélyünk, ám ehhez komoly egyéni eredmények kellenek majd. 

– A hazai pályán elért 3741 csapatfáról mi a véleménye?

– Az utóbbi időszak egyik legjobb eredménye. Ezzel én teljesen elégedett vagyok, teljesen jó, ám ezen a napon volt egy még jobb csapat.

– És a saját 657 fa?

– Ez is jó. Elfáradtam, mert a második és a harmadik szettben nagyon mély koncentrációs fázist éltem át, annak pedig különösen örülök, hogy 0:1-ről sikerült megfordítani a meccset. Huszonhét fás hátrányban voltam az első harminc dobás után, majd három szettet nyerve én győztem 3:1-re és 29 fával. Nekem ez igazi sikerélmény volt, ráadásul 657 fát értem el, amely Szegeden mindig jó eredmény.

– Rangadókkal teli lesz a következő időszak, hogyan állnak hozzá?

– Komoly várakozásokkal. Szombaton érkezik hozzánk a Répcelak, aztán elutazunk Győrbe, és utána jön a Zapresic elleni BL-visszavágó Horvátországban. Izgalmas hetek következnek, de a versenysport lényege éppen az, hogy hétről hétre fejlődjünk, és megmérettesünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában