A horvát ellenfél ellen pozitív a szegedi mérleg

2024.01.25. 12:19

BL-rajt hazai pályán

Története 12. (és majd a 13.) nemzetközi mérkőzésére készül a horvát Zapresic ellen a Szegedi TE férfi tekecsapata. A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzését szombat 13 órától rendezik az újszegedi teke- és bowlingcentrumban.

Mádi József

A szegedi Zapletán Zsombor ezúttal a Bajnokok Ligájában szerezhet fontos csapatpontot.

Fotó: Török János

Pozitív a szegedi együttes mérlege a horvát klub ellen: eddig 12-szer találkoztak a nemzetközi mezőnyben, ebből 8-szor a Tisza-parti együttes nyert, míg 3-szor a horvát. Ebből három alkalommal az Európa-kupában, a további nyolc találkozásnál pedig a Bajnokok Ligájában futottak össze a csapatok.

A szegedi alakulatnak ez lesz a második tétmérkőzése az új szezonban, hiszen a bajnokságban, a hazai szuperligában már lejátszotta a Bábolna ellen erre a hétvégére kiírt és előrehozott találkozóját, amelyet 7:1-re nyert meg. A Zapresic az előző körben a romániai Cluj együttesét búcsúztatta a hazai 8:0 után a 4:4-es idegenbeli döntetlen révén.

A Bajnokok Ligája ezen szakaszában már csak a Szegedi TE képviseli a magyar színeket. Hazánk három együtteséből a Zalaegerszeg éppen a Szeged ellen veszítette el a párharcot, hiszen 5:3-ra és 6:2-re nyertek Zapletán Zsomborék, míg a harmadik alakulat, a Kaposvár a német Raindorf ellen búcsúzott 8:0-s és 6:2-es vereséggel. 

A Szeged és a Zapresic BL-párharcának visszavágóját február 17-én rendezik a horvát főváros, Zágráb melletti kis településen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában