Helyi sport

2024.01.09. 16:47

Bravúrgyőzelmek címvédők ellen, életműdíj, olimpikon leigazolása – visszatekintés októberre

Elbúcsúztunk a 2023-as évtől, ám sorozatunkban még felidézzük, mi minden történt a mögöttünk hagyott évben. Ebben a részben októbert összegezzük.

Becsei Dávid

Gémes Alexa vezérletével a Szeged legyőzte a bajnoki címvédő Egert.

Fotó: Török János

Nagyszerűen zárult az idény Szilágyi Péter számára. A szegedi triatlonista az Olaszországban megrendezett swim&run világbajnokságon a harmadik helyen végzett.

Ismét izgalmas meccsel nyitotta a szezont az SZTE-Szedeák kosárlabdacsapata. Drámai csatában, hosszabbítást követően nyertek Nikola Lazics tanítványai Zalaegerszegen 97–93-ra.

A szerbiai Apatinban a férfi tekecsapat-világkupán a Szegedi TE a hatodik helyen zárta a selejtezőt, így befejezte a tornát, mivel nem jutott be a legjobb négy közé.

Megszerezte első győzelmét az idényben a sereghajtó FK 1899 Szeged-SZEOL a vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban, így már nincs nyeretlen a tabellán.

Idegenbeli sikerrel kezdett a férfi röplabda-Extraligában a Vidux-Szegedi RSE. A Tisza-parti gárda ötszettes csatában nyert Debrecenben.

Huszonkét év után októbertől már nem Fekete József a Csongrád-Csanád vármegyei Kézilabda-szövetség elnöke. Utódja a Pick Szeged korábbi magyar válogatott balszélsője, Vadkerti Attila lett. A váltás oka, hogy a magyar szövetség egy szabályzatában az áll négy éve, hogy a vármegyei elnökök hetvenedik születésnapjukat követően nem folytathatják munkájukat.

Az elmúlt évek egyik legnagyobb különbségű vereségét szenvedte el a Bajnokok Ligájában az OTP Bank-Pick Szeged, miután 37–24-re kikapott a norvég Kolstad vendégeként.

A Magyar Edzők Társasága életműdíjjal jutalmazta a 76 éves szegedi súlyemelő szakembert, Ördögh Istvánt.

Világbajnoki címekkel és magyar bajnoki aranyérmekkel hangoltak a Mr. Olympiára a Deli Team erőemelői, illetve bothúzói. A budapesti FitParádén Szőcs Petra, Csordás Cintia, Balogh Dóra, Deli Tamás és Véró Alex is aranyérmekkel gazdagodott.

Többszörös magyar bajnok, olimpiát is megjárt úszóval bővült a Hód Úszó SE csapata. Molnár Flóra ugyanis a vásárhelyben folytatja a karrierjét.

A Szeged-Csanád GA NB II.-es labdarúgócsapata az éllovastól lopott egy pontot a Szent Gellért Fórumban, miután 1–1-es döntetlent játszott a Győrrel 2372 néző előtt. Az NB III.-ban a HFC jól futballozott a Honvéd II. vendégeként és 3–0-ra nyert, értékes győzelmet aratva.

Aki kint volt, egy jó ideig biztosan nem felejti el az SZTE-Szedeák Falco elleni mérkőzését. A címvédő ellen kiválóan működött a Tisza-partiak játéka, a szegedi védekezés pedig el is döntötte a mérkőzést, 80–79-re nyert a Szedeák az újszegedi sportcsarnokban.

Az őszi szezon egyik legnagyobb szegedi szenzációját a női vízilabdázók érték el, akik az OB I.-ben legyőzték a címvédő Egert a Tiszavirág Sportuszodában 9–8-ra.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában