Helyi sport

2024.01.26. 11:41

Éremmel nyitotta 2024-et Major Endre

Egyiptomban kezdődött a para-asztaliteniszezők idei világkupája.

Delmagyar.hu

Major Endre Kairóban nyert érmet.

Fotó: Török János

Kairóban rendezték meg a para-asztalitenisz világkupa-sorozat nyitó állomását, amelyen az ATSK Szeged már biztosan paralimpiai résztvevő sportolója, Major Endre is részt vett.

A szegedi paralimpikon két győzelemmel abszolválta a csoportkört, a koreai Kim Hakjin ellen döntő szettben, 13:11-re tudott nyerni, míg a román Amarghioalei ellen sima 3:0-ás győzelmet aratott. Ezzel Major Endre megnyerte a csoportját, és nem kellett a negyeddöntőben játszani.

A  elődöntőbe ismét egy koreai ellenfél következett Nam Kiwon személyében, itt három szoros játszmában az ázsiai rivális bizonyult jobbnak. Major Endre ezzel egyedüli európaiként, három koreai versenyző mellett végzett dobogós helyen.

A magyar versenyzők közül Szvitacs Alex aranyérmet nyert, míg Pálos Péter szintén bronzérmet szerzett, így összességében három érmet nyertek a magyar para-asztaliteniszezők Kairóban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában