Gyors gólok okozták a vesztüket

2024.01.24. 20:01

Férfi kézi-Eb: nagy falat volt az olimpiai bajnok, 5. helyért játszhat a magyar válogatott

Megszorongatta az olimpiai bajnok franciákat a magyar férfi kézilabda-válogatott, de legyőzni nem tudta (35–32). Izland osztrákok ellen aratott sikerének is köszönhetően Bodó Richárdék pénteken 15 órától Szlovéniával játszhatnak az 5. helyért Kölnben az Európa-bajnokságon.

Becsei Dávid

Bánhidi Bence öt gólt lőtt, akárcsak poszttársa, Rosta Miklós.

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Vakbélgyulladás miatt Palasics Kristófot kedden éjjel megműtötték Kölnben, így rá és a térdsérülést szenvedett – már Magyarországon tartózkodó – Máthé Dominikra nem számíthatott a szakmai stáb. Andó Arián kilencedik válogatott meccsén debütálhatott világversenyen. A franciáknál Nikola Karabatic és Kounkoud pihenőt kapott, míg Bellachene betegség miatt maradt ki a meccskeretből.

Mem találatával még a franciák szereztek vezetést,ezt követően viszont öröm volt a magyar játékot nézni. Imre Bence két lerohanást is gólra váltott, a harmadik percben már 4–1-re vezettünk. Megérkeztek Bánhidi beállógóljai és Ancsin remek átlövései is ültek. Az olimpiai bajnok egyre inkább lendült játékba, a veszprémi Remili vezérletével felállt fal ellen jóformán támadniuk sem kellett, ugyanis rendre gyorsgólokat tudtak szerezni. A 11. percben 8–8-nál egyenlítettek a franciák, akik egy imponáló, 8–2-es sorozatnak köszönhetően a 16. minutumban már 14–10-re vezettek. Hiányoztak a megállító faultok a magyar védekezésből, így gyakorlatilag átrohantak a franciák Fazekasékon. A 24. percben már 20–14 állt az eredményjelzőn, a szünetig viszont 20–18-ra zárkóztak a magyarok.

Andó-védésekkel indult a második félidő, így Lékai, majd Szita találatával egyenlítettünk hatgólos hátrányból, 20–20. Koncentráltabb játékot mutattak Ancsinék, de a vezetésért már csak egyszer támadhattak, sikertelenül. A francia világklasszisok lemenedzselték a meccset úgy, hogy ne forogjon veszélyben győzelmük. 

A vége 35–32, akárcsak a 2021-es vb-negyeddöntőben, csütörtökön a szlovének ellen játszik Magyarország az 5. helyért. Amennyiben nyernek Bodóék, az lesz mindenidők legjobb magyar szereplése az Európa-bajnokságok történelmében.

Franciaország–Magyarország 35–32 (20–18)
Férfi kézilabda, Európa-bajnokság, középdöntő, 5. forduló. Köln, Lanxess Arena. Vezette: Lah, Sok (szlovének).
Franciaország: Desbonnet – Y. Lenne 2, D. MEM 6, Fabregas 3, L. Karabatic 1, Prandi 1, Descat 3. Csere: Bolzinger (kapus), REMILI 7, M. Richardson 1, Konan, TOURNAT 4, Porte 1, MAHÉ 3, Nahi 2, N’guessan 1. Szövetségi kapitány: Guillaume Gille.
Magyarország: Bartucz – Imre B. 3, Ancsin 4, Lékai 3/1, BÁNHIDI 5, Szita 1, Bóka 1. Csere: ANDÓ (kapus), Sipos, FAZEKAS 4, Ligetvári, ROSTA 5/2, Bodó 3, Z. Ilic 1, Hanusz 2. Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez.
Hétméteres: 1/0, ill. 5/3.
Kiállítás: 6, ill. 6 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában