Vereség nélkül zárta a törökországi edzőtáborát az NB II.-es csapat

2024.01.25. 13:53

Iksz a fővárosi zöld-fehérek ellen

Harmadik felkészülési mérkőzésén sem kapott ki a Szeged-Csanád GA Törökországban. Az edzőtábor harmadik találkozóján az osztrák Rapid Wien ellen vezetett, majd ikszelt a csapat.

Mádi József

Bíró Bence (balról) a szegedi csapatnak szerzett vezetést.

Fotó: Gémes Sándor

Nikolas Sattlberger kivételezett helyzetben érezheti magát. Egy elég érdekes statisztikai adat kapcsán alkotott emlékezeteset az osztrák főváros csapata, a zöld-fehér Rapid Wien játékosa: a Szeged-Csanád GA a labdarúgó NB II.-ben legutóbb a Soroksár otthonában kapott gólt, azóta a második ligában lement összesen 477 játékperc, majd miután elutazott a törökországi Belekbe, az első két felkészülési mérkőzésén (180 perc) szintén érintetlen maradt a hálója egészen az utolsó, harmadik összecsapás 85. percéig – összesen 742 percig nem kapott gólt a Szeged. És ekkor érkezett Sattlberger, aki egyenlített a Tisza-partiak ellen. Így a harmadik és egyben utolsó törökországi felkészülési mérkőzésén 1–1-es döntetlent játszott az osztrák Bundesliga hatodikja, a Rapid Wien csapatával a Szeged-Csanád GA. 

A találkozó elején beszorította a magyart a bécsi együttes, de az első negyedórát követően felvette a ritmust, és abszolút pariban voltak ellenfelükkel Márkvárték – adta hírül a klub hivatalos médiafelülete. Két perccel a szünet előtt egy szöglet utáni kavarodás során Bíró Bence lecsapott a kínálkozó lehetőségre és vezetéshez juttatta a Szegedet. A második felvonás kiegyenlített játékot hozott, több alkalommal is szép akciókat vezetett a Szeged, de nem sikerült növelni az előnyét. A Rapid Wien a hajrában kiegyenlített: a nyolcvanötödik percben egy sarokrúgás után Sattlberger a hálóba bólintott, beállítva ezzel az 1–1-es végeredményt.

A csapat ezzel veretlenül, két győzelemmel és egy döntetlennel, négy rúgott és egy kapott góllal zárta az edzőmérkőzések sorát Belekben. Alekszandar Sztevanovics tanítványaira pénteken két edzés vár a törökországi edzőtáborban, majd szombaton hazaindulnak, hogy jövő héttől már Szegeden folytathassák a felkészülést a tavaszi szezonra.

– Azt mondanám, hogy ez volt az eddigi legnehezebb mérkőzésünk a felkészülés során, de nem az ellenfelünk minősége, hanem a csapat szükséges pszichológiai állapota miatt. Figyelembe véve a korábbi meccsinket, a mai várakozásiank voltak a legmagasabbak. Bizonyos mértékű fáradtság érezhető, de ez teljesen normális a felkészülés jelenlegi szakaszában. A mai mérkőzés egyértelműen megmutatta, mekkora potenciál rejlik a csapatban, de van néhány gyenge pont, amit korrigálni kell. A koncentráció csökkenése a mérkőzés végén elfogadhatatlan, ezen pedig még sokat kell dolgoznunk. Hiszem, hogy készen állunk majd az első bajnoki mérkőzésre – értékelte a mérkőzést Alekszandar Sztevanovics vezetőedző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában