Hátrányban sem adták fel

2024.01.17. 16:29

Izgalmas kupavisszavágót játszott a Vidux-SZRSE

Érvényesült végül a papírforma, de egyáltalán nem adta meg magát a Vidux-Szegedi RSE férfi röplabdacsapata. A Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a Kecskemét 3:1-re nyert az újszegedi sportcsarnokban, de az izgalmas második mérkőzés harmadik szettjében még felcsillant a remény a hazai továbbjutást illetően.

Delmagyar.hu

Nagyot küzdöttek a szegedi röplabdások a Kecskeméti RC ellen.

Fotó: Kocsis Alíz

Nem indult jól szegedi szempontból a mérkőzés, hiszen rögtön az első szettet elvitték a vendégek, akik így összesítésben egy szettre kerültek a továbbjutáshoz. A szegedi játékosok viszont óriási erőt merítettek motivációjukból, a második játékot drámai hosszúságban 29–27-re megnyerték, majd a harmadik szettben döcögős kezdés után arra is volt esély, hogy még közelebb kerüljenek a KRC-hez. A vendégek végül nagy csatában vitték a harmadik szettet, a negyedikben pedig magabiztos játékkal biztosították be győzelmüket és továbbjutásukat a kecskemétiek. Ehhez hozzátartozik, hogy mivel az utolsó szettnek már nem volt jelentősége, így Berkes Zoltán a szegedi fiataloknak (Szepesi Máté, Polyák Ábel, Pintér Barnabás) szavazott bizalmat.

Berkes Zoltán: – Nehézkes kezdés után javuló játékkal lettünk egyre magabiztosabbak, ami a védekezésünkön különösen érződött. A folytatásban már látványos játékkal rukkoltunk elő, ami egyenlítést is eredményezett, de a harmadik szett hajrájában apró hibák miatt úszott el a továbbjutás esélye. Gratulálok a csapatomnak a motivált és fegyelmezett játékhoz! Gratulálok a Kecskemétnek a továbbjutáshoz!

Vidux-Szegedi RSE–Kecskeméti RC 1:3 (21–25, 29–27, 23–25, 12–25)
Férfi röplabda Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 80 néző. Vezette: Árpás, Horváth.
Vidux-SZRSE: Bodnár, Gönczi, Honti, Kiss, Pozzobon, Csányi. Csere: Borsi (libero), Polyák (libero), Kasnyik, Szepesi, Pintér, Sarnyai, Demcsák. Vezetőedző: Berkes Zoltán.
Kecskeméti RC: Balla, Mócza, Boldizsár, Gacs, Kecskeméti, Varga. Csere: Bogán (libero), Török Zs. (libero), Török S., Dinnyés, Nagy. Vezetőedző: Deák Márk.
A párharc végeredménye: 6:2 a Kecskeméti RC javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában