Visszatekintés

2024.01.06. 09:28

Korosztályos röplabda-vb Szegeden, megkezdték a szezont a kézilabdázók – ez történt augusztusban

Elbúcsúztunk a 2023-as évtől, ám sorozatunkban még felidézzük, mi minden történt a mögöttünk hagyott évben. Ebben a részben augusztust összegezzük.

Delmagyar.hu

Népes közönség előtt nyertek Frimmelék a Partizan ellen.

Fotó: Karnok Csaba

Magabiztos győzelemmel kezdte a részben szegedi rendezésű női U19-es világbajnokságot a magyar röplabda-válogatott a Pick Arénában. Baksa Panna az első perceket leszámítva végig uralták a meccset és három szettben legyőzték Chilét.

Küzdelmes mérkőzésen egy gól döntött a vármegyei rangadón a labdarúgó NB III. Dél-keleti csoportjának 2. fordulójában. A HFC 1–0-ra győzött otthon a Szeged-Csanád GA II. ellen.

Mindössze két Csongrád-Csanád vármegyei futballcsapat maradt állva a MOL Magyar Kupában. Az első fordulóból az Algyő egy bravúrral továbbjutott az NB III.-as Füzesgyarmattal szemben, míg a Makó hozta a papírformát és 5–0-ra nyert Apostagon. A HFC és az FK 1899 Szeged-SZEOL idegenben, a Tiszasziget és az SZVSE itthon búcsúzott a kupaküzdelmektől.

Tíz év után győzte le ismét a Szeged-Csanád GA a Vasast. Az NB II. 2. fordulójában egy fordulatokkal teli, élvezetes mérkőzésen 4–3-ra nyertek a Szent Gellért Fórumban.

Tíz év után először nem Juan Carlos Pastor volt a vezetőedzője az OTP Bank-Pick Szegednek. Kárpáti Krisztiánnal a kispadon a roglai edzőtábor végén a szlovén Velenjét 21–9-es első félidő után 34–27-re győzték Bodó Richárdék.

Meglepetéssel indult a vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. A Kiskundorozsma 2–0-ra nyert az SZVSE vendégeként.

38–29-es sikerrel mutatkozott be itthon a vérfrissítésen átesett Pick Szeged edzőmeccsen a Partizan Beograd ellen.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában