A férfiak az ötödik 3:2-es sikerüket aratták

2024.01.21. 17:17

Közel a szettrabláshoz

A Vidux-Szegedi RSE felnőtt csapatai közül a férfiak 3:2-re nyertek Miskolcon, míg a nők ugyan 3:0-ra kikaptak az éllovas TFSE-től, de a szettrabláshoz közel voltak.

Jogos volt a szegedi férfiak öröme, hiszen Miskolcon tudtak nyerni.

Fotó: KOCSIS ALÍZ

Időrendben haladva először a Vidux-Szegedi RSE férfi csapata játszotta le először a mérkőzését, és fantasztikus győzelmet aratott a férfi Extraligában idegenben. A Tisza-parti együttes csonka kerettel utazott el a szintén legjobb nyolc közé vágyó Miskolchoz, ám Berkes Zoltán legénysége a szezon ötödik (!) ötszettes szegedi győzelmét aratva újabb fontos lépést tett a felsőházi rájátszás felé. 

Berkes Zoltán: – Ismét egy kissé nehézkesen kezdtük a mérkőzést, de a szerkezet megváltoztatása után jelentősen feljavult a játékunk. Végig fegyelmezetten és motiváltan röplabdáztunk, amely végül győzelmet ért. Különösen értékes számunkra ez a siker, hiszen nem tudtunk teljes kerettel elutazni a mérkőzésre. Igazi csapatmunka volt, aki lehetőséget kapott, élt a bizalommal és jó teljesítményt nyújtott. Óriási gratuláció jár a srácoknak.

Miskolc–Vidux-Szegedi RSE 2:3 (25-16, 19-25, 25-18, 22-25, 10-15)
Férfi röplabda Extraliga, 15. forduló, Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 150 néző. Vezette: Jámbor, Radasovszki.
MEAFC-Peka Bau: Kozsla, Kanellopulosz, Kovács Z., Csizmadia, Komlósi, Fenyvesi. Csere: Dudás (libero), Simkó, Szabó, Kapusi, Árva, Gombkötő. Vezetőedző: Bagó László.
Vidux-Szegedi RSE: Honti, Bodnár, Csányi, Kiss G., Sarnyai, Pozzobon. Csere: Borsi (libero), Kasnyik. Vezetőedző: Berkes Zoltán.

A Vidux-Szegedi RSE női csapata hazai pályán 3:0-ra kikapott az NB I. listavezetője, a TFSE ellen. A bajnoki címre hajtó fővárosiaktól majdnem szettet raboltak Milodanovics Andrea tanítványai, akik a második játékrészben két kezdőjátékos hiányában is extra teljesítményt nyújtottak. 

Milodanovics Andrea: – Ahhoz képest, hogy egész héten betegségekkel küzdöttünk és két röplabdázónk egyáltalán nem játszott, kifejezetten élvezhető meccset játszottunk. Kevésen múlott, hogy a második szett a miénk legyen, hiszen ekkor extra teljesítményt nyújtottunk, amelyet kamatoztatni tudunk a jövőben. Nagyon örülök, hogy azok a játékosok, akik a betegségek miatt most kezdőként léphettek pályára, nagyon jól játszottak, megmutatták, hogy a jövőben is számíthatok rájuk. Elégedett vagyok a csapatmunkával, jó meccset játszottunk. 

Vidux-Szegedi RSE–TFSE 0:3 (17–25, 22–25, 15–25)
Női röplabda NB I, 12. forduló, Szeged, József Attila Általános Iskola, 84 néző. Vezette: Adler, Szél.
Vidux-Szegedi RSE: Fürdök, Lefforge, Kádár, Munsterman, Hűse, Bálint. Csere: Nagy-Hegyesi (libero), Kujundzsics (libero), Kiss, Mányai, Erdei-Strohner. Vezetőedző: Milodanovics Andrea.
TFSE: Tettamanti, Tátrai, Kiss, Zen, Tatár, Kökény. Csere: Boller (libero), Kucsera (libero), Vámos, Turcsányi, Villányi, Török. Vezetőedző: Joel Olazábal Herrera.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában